Büyükşehir'de 3 puan hesapları

Van Büyükşehir Belediyespor, 2. Devrenin 2. Karşılaşmasında, Pazar Günü Orhangazispor'a konuk olacak. Beylerbeyispor'dan alınan 3 puanın moraliyle Van'dan ayrılan kırmızı siyahlılar, 3 puanla dönmenin hesaplarını yapıyor. Orhangazispo

VAN 30.01.2015 09:12:01 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
                Spor Toto 3. Lig 3. Grupta, 2. Devrenin 2. Karşılaşmaları bu hafta sonu oynanacak. 18 Takımın mücadele edeceği, 3 karşılaşma yarın oynanırken, 6 karşılaşma ise Pazar günü oynanacak. Tüm karşılaşmalar saat 13.30'da başlayacak.

            Grup Lideri Sakaryaspor bu hafta sonu zorlu bir karşılaşmaya çıkıyor. Deplasmanda, yakın takipçisi, Kahramanmaraşspor'a konuk olacak olan Sakaryaspor, bu karşılaşmayı kaybettiğinde, liderliği Averajla Kahramanmaraşspor'a devr edecek. 2 Takımı yakından takip eden, Anadolu Üsküdarspor, Erzin Belediyespor deplasmanın da galip gelmenin hesaplarını yapıyor. Anadolu Üsküdarspor bu karşılaşmadan galip gelir, Sakaryaspor- Kahramanmaraşspor karşılaşması ise berabere biterse, liderlik koltuğuna 3. Net ortak olarak haftayı kapatacaktır.
Küme düşme potasına bakıldığında, zirvedeki sıkıntının aynısı yaşanıyor. Burda da kopma olmadığı için, 3 puanı alan takım yukarıya tırmanırken, kaybeden takım ise aşağıya doğru inişe geçiyor. Geçtiğimiz hafta, Beylerbeyispor'u yenerek hanesine 3 puanı yazdıran Van Büyükşehir Belediyespor, 2 basamak yukarıya çıkmıştı. Kırmızı siyahlılar bu hafta sonu deplasmanda, Orhangazispor'a konuk olurken, İstanbul Güngörenspor ise Bergama Belediyespor'u konuk edecek. Ayrıca Van Büyükşehir Belediyespor'un hemen üstünde bulunan, 2 takım, Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor-Sandıklıspor karşılaşması ise önemli bir karşılaşma. Van Büyükşehir Belediyespor üstündeki ve altındaki bu 4 takımın birbirleriyle oynamasını göz önünde bulundurarak, Van'a 3 puanla dönmesi halinde küme düşme sıkıntısını üstünden iyice atacaktır. Aksi olduğunda ise sıkıntı sil baştan başlayacaktır. 

               Liderle arasında 14, Play Off Potasında yer alan takımlarla ise arasında yaklaşık 10-11 puanlık bir fark olan Van Büyükşehir Belediyespor, hazırlıklarını tamamlayarak Bursa'ya gitti. Pazar günü saat 13.30'da Orhangazispor'la karşılaşacak olan kırmızı siyahlı ekip, tamamen galibiyete kilitlenmiş durumda. 2 Takım içinde önemli olan karşılaşma, Orhangazi İlçe Stadında oynanacak.

            Van Büyükşehir Belediyespor bu karşılaşmayı kazanıp, Van'a 3 puanla dönmesiyle, hanesine 3 değil de, 6 puan yazılacaktır. Çünkü bu karşılaşmadaki 3 puan 6 puan değerindedir. Neden mi? Bakın, buradan alınacak 3 puanın moraliyle, sonraki hafta, küme düşme potasında yer alan, İstanbul Güngörenspor maçına çıkılacak. Van'da oynanacak nu karşılaşmada kazanıldığında, küme düşme potasındaki takımlara fark atılmış olacaktır. Yakalanacak bu havayla, Play Off şansıda kendiliğinden gelmiş olacaktır.
Van Büyükşehir Belediyespor, 2. Devrenin 3. Karşılaşmasında ise, 8 Şubat Pazar günü, İstanbul Güngörenspor'u konuk edecek.   

 Haber Yorum: Salih Deniz