Büyükşehir yönetimi muhtarlarla bir arada…

Van’ın Tuşba ilçesinin muhtarları ile Van Büyükşehir Belediyesi’nin yöneticileri bir araya geldi. Tuşba Belediyesine ait toplantı salonunda gerçekleşen buluşmada, muhtarların mahalleleriyle ilgili aktardığı sıkıntıların çözümü

VAN 20.03.2017 18:12:54 0
Büyükşehir yönetimi muhtarlarla bir arada…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Vali İbrahim Taşyapan’ın Büyükşehir Belediye Başkan vekilliğini sorunlarla devraldığını belirten, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, kısıtlı imkânlar doğrultusunda herkesin elinden geleni yaptığını söyledi.

   Uçar, “Daha önceki toplantılarda da dile getirdiğim gibi taleplerimizi yaparken bir öncelik sıralaması oluşturup en acil ve öncelikli olanları sizlerden talep etmenizi bekliyoruz. Elbette bütün ihtiyaçların çözülmesi gerekiyor. Öncelikli olan mahalle halkının huzuru ve mutluluğu için refahı ve daha iyi bir hayat sürdürmesi için en öncelikli konularımız hangileriyse onları sunmanızı istiyoruz” dedi.

 

   YALÇIN: DEVLETİN OLMADIĞI YERDE İŞLER YÜRÜMEZ

   Devletin olmadığı hiçbir yerde işlerin yürümeyeceğini kaydeden Van Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, terör ve depremde kaybedilen zamanın bir an evvel telafi edilmesi gerektiğini belirtti.

   Hizmet etmenin keyifli bir iş olduğuna değinen Yalçın, “Muhtarlar devlete karşı milleti, Millete karşı devleti temsil eder. İşleri gerçekten zor. Allah yardımcınız olsun. Hizmet işi keyifli bir iştir. Devletin millete hizmet işinde hakikaten keyif vardır. Elbette samimiyetle yapılır. Bu iş parayla yapılmaz gönül işidir. Görev iş değildir. Bu anlamda hepimizin gönlü bu memlekete hizmet etmek. Devletin olmadığı hiçbir yerde hiçbir iş yürümez. Memleketimiz bir sıkıntıdan geçti. Bölge terör ve deprem sıkıntısı yaşadı. Allah bir daha göstermesin. Kaybettiğimiz zamanı telafi ederek bir an evvel kapatmamız lazım. Çok şükür imkanlarımız da iyi. Belediyecilik hayatımda edindiğim tecrübeyi burada da sizlerle paylaşalım. Ama hakikaten burada bir orkestra şefine, direksiyona geçecek bir adama ihtiyaç varmış. İyi ki de geldim” diye konuştu.

   Niyeti hizmet olmayan ve hep karalamadan yana olan insanların yine karalamaya devam edeceğini ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de tüm karalamalara rağmen halka hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.

   Göreve geldiklerinden bu yana Tuşba ilçesinin 67 Mahalle muhtarıyla hep istişare halinde olduklarını söyleyen Özgökçe, “Belediyemiz 3 yıldır muhtarlarla sürekli istişare halinde oldu. Bu istişarelerde halkımızın ihtiyaçlarını en üst düzeyde gidermenin peşinde olduk. Bu salonlarda ve il dışında muhtarlarımızla bir araya geldik. 2016 yılında neler yaptık ve 2017 yılında projelerimizle neler kazandıracağız bunları konuştuk. Tabi niyeti hizmet olmayan hep karalamadan yana olan insanlar elbette yine karalayacaklar. Biz hizmetlerimizi yapacağız. Bugün özellikle sayın kaymakamımızla, Büyükşehir Genel Sekreterimizle birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.

   Toplantıya; Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Fazıl Tamer, Salih Allahverdi, Daire Başkanları ve VASKİ Genel Müdürü Abdulvehap Gezgen de yöneticileriyle beraber katıldı.