Büyükşehir Meclisi'nden çağrı: “Müzakereler tekrar başlasın“

Van Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantıları başladı. Meclis açılışında konuşan Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, 'Meclis olarak çağrı yapıyoruz; bu şiddet ortamı dursun ve müzakereler tekrar başlasın istiyoruz. Çöz

VAN 10.02.2016 11:12:13 0
Büyükşehir Meclisi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantıları başladı. VAN-TSO salonunda yapılan toplantıda DBP ve AK Partili meclis üyeleri hazır bulundu. Yapılan yoklamanın ardından toplantıya geçilmeden önce Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, Diyarbakır'ın Sur ilçesi ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan operasyonlar ve sokağa çıkma yasaklarına değinerek, kaygılarını dile getirdi. Bozbay, müzakerelere dönülmesi çağrısı yaptı.

Bölgede yürütülen operasyonlar ve sokağa çıkma yasağıyla birlikte çatışmalı sürecin kentlerde devam ettiğini, Sur ve Cizre'de kentlerin yok olduğunu belirten Bozbay, "Akan kan dursun artık, canımız yanıyor" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNE DÖNÜLMELİ"
Çatışmaların durması ve tekrar çözüm sürecine dönülmesi için her ay mecliste çağrı yaptıklarını, yerel temsilciler olarak bu çağrılarını yinelediklerini vurgulayan Bozbay, "Akan kan dursun, canımız yanıyor. Her gün yeni katliamlar, şiddetler, baskı haberleri duymaktan gerçekten bıktık, isyan noktasındayız. Kabul edilir hiçbir tarafı olmayan kirli savaşın bir an önce durması, çatışmalı sürecin durması ve tekrar çözüm sürecine dönülmesi gerekiyor. Başbakan cuma günleri kimi bölge illerini ziyaret edip açıklamalarda bulunuyor. Ancak yapılan açıklamalar Tansu Çiler döneminin açıklamalarını geçmiyor. Açıklamalarda kentlerimizi yok eden savaşın durmasına dair en ufak bir şey duymadık" ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanvekili Bozbay açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "Van'da, çatışmaların son bulması için eylem yapan çocukların üzerine ateş açılmıştır. Maalesef hukukun işlemediği bir süreç yaşıyoruz. Ne 80'lerde, ne de 90'larda böyle bir süreç yaşamadık. Ancak bunlarla Kürt halkının özgürlük taleplerini de sindiremeyeceklerini de bilmeleri gerekiyor." 
Ayrıca bir gün önce kalp yetmezliği sonucu yaşamını yitiren Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı CBS Şube Müdürü Ali Fırat Meşe'yi de anan Bozbay, ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı diledi. Bozbay, son olarak uluslararası bir yarışmada projesiyle birinci olan Gürpınar Belediyesini tebrik etti. Yapılan konuşmanın ardından meclis gündem maddeleri görüşüldü.

/ Haber Merkezi