Büyükşehir kavşaklarda düzenleme çalışması yapacak

Van Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki sıkıntısını gidermek için Semaver, Milli Egemenlik, Kültür ve diğer kavşaklarda düzenleme çalışması yapacak.

VAN 3.11.2017 19:40:15 0
Büyükşehir kavşaklarda düzenleme çalışması yapacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatlarıyla, kent trafiğinde yaşanan sorunların giderilmesi için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yol ağı ve mevcut kavşaklarla ilgili yeni bir çalışma başlattı.
Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ele alınan çalışma ile kentin mevcut yol ağı ve kavşakların yapısı ele alınarak, araç sirkülasyonunun sağlanması için çözüm önerileri konuşuldu.

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, Van trafiğinin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini belirterek, “Trafik sorununun çözümü de bir bütün olarak düşünülmelidir. Van nüfusu 100 bin civarındayken mevcut yol ve kavşaklarımız aynıydı, şu anda kentin nüfusu 1 milyonu aştı yine aynı yol ve kavşakları kullanmaktayız. Bizler Van Büyükşehir Belediyesi olarak mevcut kavşakları yeniden düzenleyerek, ulaşımı rahatlatmayı planlıyoruz. Kentin birçok noktasında bulunan eski kavşaklardan dolayı trafik akışı yavaşlamaktadır. Bunlardan Semaver Kavşağı, Milli Egemenlik ve Kültür Kavşağı başta olmak üzere diğer kavşakları da elden geçireceğiz” dedi.

Kentte trafik sorununun çözülmesi için kısa, orta ve uzun vadeli planların tartışıldığı toplantıya, Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer’in yanı sıra Ulaşım Daire Başkanı ve teknik personeli ile Trafik Mühendisi Dr. Cihat Kalyoncuoğlu katıldı.