Büyükşehir, galibiyetle başladı:1-0

VAN'A YAKIŞANI YAPTI...

VAN 25.01.2015 19:17:44 0
Büyükşehir, galibiyetle başladı:1-0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyespor, ikinci yarının ilk maçında seyircisiz oynadığı karşılaşmada Beylerbeyispor'u 1-0 yenerek çok önemli bir galibiyet elde etti. Oldukça zorlu geçen karşılaşmada, ilk yarının son dakikasında penaltı kazanan Van Büyükşehir Belediyespor, Anıl Dilaver'in attığı golle üç puan almayı başardı. Böylece Van Büyükşehir Belediyespor puanını 20'ye çıkarmış oldu.
          Bölge: Bişar Ulutaş
              Türkiye Spor Toto 3.Lig 3. Grup'ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, evinde seyircisiz oynadığı maçta Beylerbeyispor'u Anıl Dilaver'in penaltıdan attığı golle 1-0 yenerek, ikinci yarıya moralli girdi. Bazı taraftarların stat dışındaki evlerin damında veya bazı çatılarda takıma destek verdiği karşılaşmada, Van Büyükşehir Belediysepor'lu oyuncuların mücadele azmi takdir topladı. 

          Saat 12:30'da başlayan karşılaşmayı Halil İbrahim Yıldırım, Fethi Kayış, Kerem Yükünç ve Murat Kasap hakem dörtlüsü yönetti. 

        İKİ TAKIM DA İLK YARIYA TEMKİNLİ BAŞLADI
         Van Büyükşehir Belediyespor Tarık Daşgün teknik sorumluluğunda sahaya; Murat Günay, Furkan Işıkdemir, Medeni Bingöl, Ali Kurt, Emrah Tacir, Anıl Dilaver, Yakup Demir, Bilal Gücüyetmez, Muammer Erdoğdu , Murat Berge ve Halil İbrahim Yazğılı ilk onbiri ile çıktı. 
Beylerbeyispor ise Kenan Gönen teknik sorumluluğunda sahaya; Raifcan Gürsoy, Metehan Yatkın, Kerem Tulgar, Harun İşyeri, Alper Coşar, Mustafa Çeçenoğlu, Sertaç Ergen, Ulaş A.Çelik, Hıfsulllah İsmail, Mümin Talip, Mehmet Sayan ilk onbiri ile çıktı. 
Sahadaki karların temizlendiği zeminin yumuşaklığı ve belli bölümlerin çamurlu olması iki takım oyuncularını da zorladı. 

          Takımlar karşılaşmaya temkinli başladı. 
        3. dakikada gelişen Büyükşehir Belediyespor atağında Murat Berge'nin ortasında Ali Kurt istediği gibi kafa vuruşu yapamadı.
7. dakikada Beylerbeyispor köşe vuruşunda gole yaklaştı, savunmadan dönen topu Metehan istediği gibi kaleye yollayamadı.
13. dakikada Büyükşehir atağında Halil İbrahim uzaktan sert vurdu, top üstten auta gitti.
22. dakikada bu kez Beylerbeyi atağa kalktı. Harun ceza alanına girer girmez vurdu, top yandan auta gitti.


26. dakikada gelişen Büyükşehir atağında Anıl bıraktı, Ali Kurt'un şutunda top dışarı gitti.
45. dakikada Büyükşehir penaltı kazandı. Murat Berge'nin ortasında Mümin topu elle çevirdiği gerekçesiyle sarı kart gördü ve hakem penaltı kararı verdi. 
45. dakikada Anıl penaltıyı gole çevirdi ve takımı soyunma odasına 1-0 önde girdi.

          BÜYÜKŞEHİR, İKİNCİ YARIDA DA ETKİLİYDİ
         Van Büyükşehir Belediyespor ikinci yarıda da rakibine oranla daha etkili oynadı. 
Beylerbeyispor'da ikinci yarıda Mehmet'in yerine Erhan oyuna dahil oldu.
47. dakikada Ali Kurt ceza alanına girmeden şutunu çekti, top üstten auta gitti.
48. dakikada Beylerbeyi atağında Erhan sert bir şutla kaleyi yokladı, ancak top kale direğinin yanından dışarı gitti.


54. dakikada Büyükşehir atağında Furkan'ın pasında Anıl kaleyi yokladı, ancak kaleci Raifcan topu kornere çeldi.
58. dakikada Beylerbeyi net bir ataktan yararlanamadı. Erhan'ın pasında Mustafa kaleci ile karşı karşıya kaldı, ancak vuruşunda Büyükşehir'in yeni transferi topu kornere yolladı.
64. dakikada Büyükşehir'de Furkan sarı kart gördü.



66. dakikada Beylerbeyispor'da Ali Özgür, Sertaç'ın yerine oyuna dahil oldu.
75. dakikada Büyükşehir'de Anıl'ın yerine Utku girdi.


84. dakikada Büyükşehir'de Murat Berge'nin yerine Murat Kurnaz oyuna dahil oldu.
Aynı dakika içinde Büyükşehir'de Muammer sarı kart gördü. 
86. dakikada Büyükşehir direğe takıldı. Ali savunmada güzel hareketlerle rakibini geçti, vuruşunda top direğe çarparak dışarı gitti.
89. dakikada Büyükşehir'de Ali Kurt alkışlar arasında yerini Ozan'a bıraktı.
90. dakikada Büyükşehir Utku ile net bir gol kaçırdı. Bu oyuncu kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top kaleciden kornere gitti.


Aynı dakika içinde bu kez Beylerbeyispor net bir gol pozisyonundan Metehan ile yararlanamadı. 
Beş uzatma dakikasında başka gol olmadı ve Van Büyükşehir Belediysepor rakibini 1-0 yenerek çok önemli bir galibiyete imza attı. Böylece Büyükşehir puanını 20'ye yükseltmiş oldu. 

          GRUPTA DİĞER KARŞILAŞMALAR…
            Van Büyükşehir'in grubunda oynanan diğer karşılaşmalarda; lider Sakaryaspor evinde İstanbul Güngörenspor'u 3-1 yenerek puanını 34 yaptı. Grubun güçlü takımlarından Kahramanmaraş B.Ş.B'spor deplasmanda Sandıklıspor'u 2-1 mağlup ederek puanını 31'e yükseltti ve ikinci sıraya yerleşti. 

        Anadolu Üsküdar evinde Silivrispor ile 2-2 berabere kalarak puanını 30'a yükseltti ve üçüncü sırada yer aldı. 
Ankara Demirspor ise deplasmanda Kayseri Şekerspor'u 2-0 yenerek puanını 28'e yükseltti ve grupta dördüncü sıraya yükseldi. Van Büyükşehir'i mağlup olan Beylerbeyi, aynı puanla beşinci sıraya geriledi.

             Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise Ayvalıkgücü Belediyespor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak 26 puanla altıncı sıradaki yerini korudu. 
Balçova Yaşam Belediyespor evinde Baybur Grup Özel İdare ile 1-1 berabere kalarak 25 puanla grupta yedinci sırada bulunuyor. Ayvalıkgücü ise aynı puanla bir altta yer alıyor. 
25 puanlı takımlardan Silivrispor ise deplasmanda aldığı puanla dokuzuncu sırada bulunuyor.
Sezona çok iyi başlayan, fakat daha sonra toparlanamayan Orhangazispor ise deplasmanda Bergama Belediyespor ile golsüz berabere kalarak 23 puanla grupta onuncu sırada yer aldı. 
Erzin Belediyespor ise deplasmanda Eti Mesgut Belediyespor ile 3-3 berabere kalarak 23 puanla onbirinci sırada yer aldı. 

            Grupta Baybur G.Özel İdarespor 22 puanla on ikinci sırada, Sandıklspor 20 puanla onüçüncü sırada, Van Büyükşehir Belediyespor 20 puanla ondördüncü sırada, Bergama Belediyespor 19 puanla onbeşinci sırada, İstanbul Güngörenspor 18 puanla onaltıncı sırada, Eti Mesgut Belediyespor 16 puanla 17. Sırada ve Kayseri Şekerspor ise 13 puanla son sırada yer aldı.