Büyükşehir'den yol çalışması rekoru…

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ülker Cem Kaplan, 2017 ve 2018 yılında rekor sayılacak bir yol çalışmasına imza attıklarını belirterek, "Van, ülkenin en büyük yol ağına sahip olmasına rağmen, 8-9 yılda yapılmaya

VAN 1.01.2019 10:31:00 0
Büyükşehir'den yol çalışması rekoru…
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Daha önce sorumluluğunda 7 daire başkanlığı bulunduğunu, şimdi ise 21 daire başkanlığından sorumlu olduğunu dile getiren Genel Sekreter Vekili Kaplan, kayyum döneminde yapılan asfalt yol miktarı konusunda kalem kalem bilgiler verdi.
Büyükşehir'in en önemli daire başkanlığının Yol Yapım Daire Başkanlığı olduğunu belirten Kaplan, "Söz konusu daire başkanlığı Van Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük daire başkanlığıdır. Hem bütçesel, hem makine parkı ve hem de personel olarak dikkat çekiyor. Sorumluluk ağı olarak bakıldığında Van'ın coğrafi sınırları içinde bulunan genişliği 20 metrenin üstünde olan bütün yollar bu daire başkanlığına bağlıdır. Yine hudut yolları ve mezra yolları. Eskiden köy olan şimdi mahalle olan yollar da Büyükşehir'e bağlıdır" dedi.


            KAPLAN: VAN, ÇOK GENİŞ YOL AĞINA SAHİP!
Van'ın coğrafi konum itibariyle Türkiye'nin en büyük illerinden biri olduğunu ve bu yüzden geniş bir yol ağına sahip olduğunu dile getiren Genel Sekreter Vekili Ülker Cem Kaplan, "Toplamda 5 bin 873 kilometre bir yol ağımız var. Çünkü coğrafi olarak Van, ülkemizin en büyük coğrafi konuma sahip olan illerinden biridir. Yol Yapım Daire Başkanlığı'nın 230 kişi personeli bulunuyor. Bu personeller, yol genişletme, yama, asfalt, sanat yapıları veya karla mücadelede çalışıyor. Karla mücadelede diğer daire başkanlıklarından da kış aylarında takviye alınıyor. Makine parkımızda ise bize ait 134 araç var. Yaz aylarında 78 iş makinası ve 100 kamyon kiralayarak işlerimizi sürdürüyoruz. Çünkü gerçekten de çok büyük bir yol ağımız var. 13 ilçede şantiyelerimiz var. Yol Yapım Daire Başkanlığı, kendi iş gücü ile yama yapar, yol genişletir, asfalt yapar, stabilizasyon ve sathi kaplama yapar. 8-9 yıl boyunca yapılmayan işleri bizler yapmaya gayret gösterdik. Tüm bunları da hem kendi potansiyelimizle, hem de bütçesel desteklerle yaptık. Sayın Cumhurbaşkanlığımıza ve ilgili bakanlıklar ile vekillerimize teşekkür ediyorum. 2016 Kasım ayından beri rekor sayılacak asfalt işleri ve yol genişletme çalışmaları yaptık" dedi.


          BÜYÜKŞEHİR KURDUĞU LABORATUVAR İLE ASFALT KALİTESİNİ ÖLÇÜYOR
Daha önce yol asfalt çalışması yapmak için başvuran firmaların asfalt kalitesini öğrenebilmek için laboratuvar olmadığını söyleyen Kaplan, "Sağ olsun giden valimiz Murat Zorluoğlu'nu bu durumu ilettik. Kendisinin destekleri ile laboratuvarımız oldu ve artık asfalt kalitesini öğrenebilme konusunda bir sorunumuz kalmadı" ifadelerini kullandı.Daha önce Bahçesaray'da BSK asfalt işi yapamadıklarını anlatan Ülker Cem Kaplan, "Daha önce Bahçesaray'da sıcak asfalt çalışması yapılamıyordu. Çünkü imkansızlıklar vardı. Ama biz Büyükşehir olarak oradaki sorunu çözdük ve ilçeye sıcak asfalt döktük. Üç gün boyunca her gün finişerlerimizi ilçeye gönderdik ve birçok personel ve aracımızı oraya göndererek ilçede sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdik. Diğer ilçelerde de yol çalışmaları konusunda önemli aşamalar kat ettik" dedi.


        İskele Caddesi'nin yenilerek çift şerit olmasından sonra yeni iş yerlerinin açıldığını belirten Kaplan, "İskele Caddesi gerçekten de çok güzel oldu. Şimdi Akköprü Deresi'nin yanındaki sağ bölümdeki yolu güzelleştirdik, diğer yolu da inşallah kısa sürede hizmete açacağız" dedi.     

                       

             KAPLAN, PARKOMAT UYGULA MASI İLE İLGİLİ KONUŞTU
Parkomat uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaplan, "Parkomat işini para kazanmak için yapmadık. Bu uygulamayı kısa süreli park etme ile sürücülerin işlerini kısa sürede yapıp daha sonra aracını bulunduğu yerde kaldırma imkânı ile getirdik. Ama son zamanlarda bakıyorum da özellikle sosyal medyada anlamlandıramadığım bir kesim tarafından eleştiriliyoruz. Bazı sahte isimler Van'daki parkomat uygulamasının ülkedeki en pahalı uygulama olduğunu iddia ediyor. Bakın ben sadece Erzurum'dan örnek vereyim. Geçen hafta sonu Erzurum'daydım. Orada 0-20 dakika ücretsiz, 21. Dakida bir saatlik fiyat 5 TL, 1-2 saat arası 10 TL, 2-3 saat arası ise 15 TL. Biz de ise 10. Dakikadan sonra 1.5 TL ödüyorsunuz. Bizde çok daha uygun. Orada 20. Dakikadan sonra gelirseniz 5 TL ödüyorsunuz. Bu tür şeyler araştırılmadan yazılınca insan üzülüyor. Van'da kış saati saat 18:00'de parkomat uygulaması biterken, Erzurum'da 22.00'ye kadar sürüyor" şeklinde açıklık getirdi.
İpekyolu'ndan gelen yolun rahatlatılması için alternatif yollar düşünüldüğünü belirten Kaplan, 2019 yılında alternatif yolları çoğaltmayı planladıklarını dile getirdi.


            Yol Yapım ve Daire Başkanı Serdar Tarhan ise 2018 yılında Van'da yol konusunda önemli hizmetler yaptıklarını söyleyerek, tüm başarılı çalışmaların arkasında iyi bir programlama olduğunu ifade etti. Tarhan, "Şantiyemizde arkadaşlarla saha denetimi yaptıktan sonra iyi bir programlamanın ardından uygulama safhasına geçiyoruz. 2017 yılında 656'sı BSK, 311 kilometresi de sathi kaplama olmak üzere toplamda 967 kilometre yol çalışması gerçekleştirdik. 2018'de ise 323 kilometre sıcak asfalt çalışması yaptık. Bu çalışmalarımızda giden valimiz Murat Zorluoğlu, giden genel sekreterimiz Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Vekilimiz Ülker Cem Kaplan'ın katkıları oldu kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.