BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÇİFTÇİYE SIVAT DESTEĞİ

Van Büyükşehir Belediyesinden, kırsalda hayvancılıkla uğraşan çiftçilere sıvat desteği.

VAN 11.09.2017 19:15:27 0
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÇİFTÇİYE SIVAT DESTEĞİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi, kırsalda hayvancılıkla uğraşan çiftçiler için 13 ilçede 530 yeni hayvan içme suyu sıvatı kurdu.

Türkiye’nin küçükbaş hayvan deposu olarak bilinen Van’da, büyükşehir belediyesi hayvancılığın geliştirilmesi için kent genelinde yaptığı sondaj çalışmaları, yeni sulama kanalları, göletler ve hayvan sulama sıvatları ile çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Bu kapsamda Tarımsal İşler Daire Başkanlığı, yaptığı alan çalışması ve çiftçilerin talepleri doğrultusunda 13 ilçede toplam 530 yeni hayvan içme suyu sıvatı kurdu. Kaynağından aldığı suyu meralara taşımak için bir ile 4 kilometre arasında boru hatları döşeyen ekipler, sıvatlardan taşan suların israf olmaması içinde köylü ile birlikte ağaçlandırma çalışması yapıyor.

Hayvancılıkta sıvatların hayati öneme sahip olduğunu söyleyen Tarımsal İşler Daire Başkanlığı yetkililerince, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın da desteğiyle yılsonuna kadar tamamlanacak sıvatların sayısının toplamda bin 530’u bulacağı belirtildi.

Büyükşehir belediyesine teşekkür eden çiftçiler ise, hayvan sulama suyunun yetersiz oluşu nedeniyle hayvancılık faaliyetlerinin sürekli azaldığını ifade ederek sıvatların tamamlanması ile birlikte hayvan sayısı artışında patlama yaşanacağını söyledi.İLKHA