Büyükşehir Belediyesi’nden çiftçiye destek…

Van Büyükşehir Belediyesi kent genelinde çiftçilere arazi sulamasında kullanılmak üzere koruge boru desteği sundu.

VAN 19.11.2018 16:49:17 0
Büyükşehir Belediyesi’nden çiftçiye destek…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tarımsal Hizmetler Dairesi başkanlığı tarafından 13 ilçe merkezi ve kırsal mahallere arazi sulama ve hayvanların su ihtiyacının daha kolay bir şekilde karşılanabilmesi için yüksek kalite koruge boru dağıtımı yaptı.

    Vatandaşların kesintisiz ve daha sağlıklı bir sulama suyuna kavuşmalarını sağlamak için yoğun bir çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 13 ilçeye toplam 25 bin 206 metre farklı ebatlarda koruge boru döşedi.

   Yürütülen çalışma ile yağışlı havalar öncesinde mahallelerde meydana gelebilecek herhangi bir olası su taşkınına karşı da önlem alınmış oldu. Ayrıca arazilere, üzerinden insan, hayvan ve araç geçişlerinin yapılabilmesi için köprü ve benzeri yapılar da inşa edilerek çiftçilere büyük bir kolaylık daha sağlanmış oldu.

   Büyükşehir Belediyesi ile bu yıl tarımsal hizmetler bakımından çiftçilere yönelik çok büyük hizmetlerin yapıldığını ifade eden Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Kaptanoğlu, tüm mahallelerde hayvan içme suları ve arazi sulama noktalarında çok büyük bir yol kat ettiklerini belirtti.

    Kaptanoğlu, “Bazı kırsal mahallerimizde heyelan nedeniyle kapanan ve çiftçilerimizi mağdur eden sulama kanalları vardı. Aşırı yağışlar sonucu arazilerde çamurlaşma ile birlikte çiftçilerimiz zor durumda kalıyordu. Suyun arazilerimize tam anlamıyla ulaşmadığı ve verimli sonuçların alınmadığı noktalarda boru ile kapalı geçiş yapılarak sağlıklı su akışı sağlanmış oldu. Ayrıca bazı mahallelerimizde sel suları nedeniyle yıkılan arazi sulama göletlerimiz de titiz çalışmalarımız neticesinde tekrardan çiftçilerimizin hizmetine sunulmuş oldu. Suyun artık daha sağlıklı ulaştığı mahallelerimizde, vatandaşlarımızın mutlulukları bizleri ziyadesiyle memnun etti. Çiftçilerimizin Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu’na teşekkürleri de yaptığımız işin doğruluğunun bir kanıtıdır. Bu anlamda çiftçilerimize yönelik çalışmalarımızın devam edeceğini de belirtmek istiyorum” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi