Büyükşehir Belediyesi, sel felaketine duyarsız kalmadı

Van'ın Bahçesaray, Çatak, Gürpınar ve Başkale ilçelerinde yaşanan sel felaketinde birçok ev kullanılamaz hale gelirken, ilçe ve köy yollarının büyük bir bölümü ise kullanılamaz hale geldi. Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediy

VAN 27.08.2015 14:37:12 0
Büyükşehir Belediyesi, sel felaketine duyarsız kalmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Büyükşehir Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) ve tüm ilçe belediyeleri tüm araçlarını ilçelere yönlendirerek, selin oluştuğu bölgelerde çalışmalara başladı. Eş Başkanlar Hatice Çoban ve Bekir Kaya'nın talimatıyla iki gün ve gece boyunca 90 iş makinesi ve 150 personelle ile bölgede yoğun bir çalışma yaptı. Bir yandan yol açma çalışmaları devam ederken, öte yandan VASKİ ekipleri ise mahallerde yeni su şebekelerini bağlamaya başladı.
 
Onlarca köy sel mağduru…
 Can ve mal kaybı yaşanmaması için tüm ekipleri seferber eden belediye, ilçe merkezi ve köylerde çalışmalarına aralıksız devam etti. Sel'in durmasının ardından ise belediye ilçe merkezlerinin tüm caddelerini temizleyerek ulaşıma açtı. İlçe belediyelerinin de dahil olduğu çalışmalar şuan itibariyle de devam ediyor. Özellikle Çatak'ın Merkezi, merkeze bağlı Qaqan (Bilgi), Bêrxo (Alacayer), Mûskava (Boyunpınar), Gewilan (Teknecik), Gûreban (Saygın), Azvênî (Ağaçlı), Kahnemira (Uzuntekne), Dayînêsa Jorê (Yukarı Narlıca), Dayînêsa Jêr (Aşağı Narlıca), Tiloran (Toyga), Çîçan (Çılga), Gorandeşt (Görentaş), Sozvanis (Sözveren), Akanis (Eliaçık), Sortin (Elmacı) köylerinin tamamına müdahale edildi.
 
Büyükşehir Belediyesi selin vurduğu köylere müdahale etti
Yine Bahçesaray Merkezi ve selin yoğun olduğu Arîncik (Çatbayır), Sûrs (Düzbaşı), Nankar (Çömlekçi), Teremax (Yaylakonak), Kîsor (Cevizlibelen), Novîs (Kaşıkçı), Kenekas (Keskin), Par (Papatya), Polîs (Polis) grup köylerine acil müdahale eden Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, evlerinde mahsur kalan yurttaşları güvenli alanlara tahliye etti. Gürpınar'a bağlı Akçûrî (Taşlıyazı), Aşxan (Bükeç), Avan (Çizgili), Lîs (Yaya), Kurtkan (Umut), Paçan (Topsakal) Bozhan (Süngübayır), Şikeftkan (Taşdöndüren), Şêxan (Yurtbaşı), Xirkanis (Giyimli) ve Zeynis (Tepegören) mahallelerinde de iki gün boyunca ilçe belediyesi ile birlikte çalışmalar yürütüldü.
Başkale'ye bağlı Îrînganî (Büklümdere), Karaçyan (Kocaköy), Kanîreş (Bilgeç), Qizilce (Kızılca), Pars (Yurttepe), Pîzan (Örenkale), Külk (Yavrucak), Kirato (Gelenler), Davdava (Davutabat), Balyan (Ekecek), Terava (Savaş) mahallelerinde de ilçe belediye ile birlikte yol açma çalışmaları ve temizlik çalışmaları yapan ekipler, çalışmalarını tamamladı. Bu arada Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde yaşanan sel felaketinde yaşanan zararlarla ilgili tespitleri yaparak, kısa bir süre sonra kamuoyu ile paylaşacak.  Bölge Gazetesi Haber Merkezi