Büyükşehir Belediyesi: Medya hedef göstermekten vazgeçsin

Van Büyükşehir Belediyesi, son zamanlarda bazı medya organları tarafından 'Belediyenin kamyonundan bomba çıktı' başlıkları ile yayınladıkları haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi, medyayı halkın kurumlar?

VAN 29.08.2015 11:05:43 0
Büyükşehir Belediyesi: Medya hedef göstermekten vazgeçsin
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi, son zamanlarda bazı medya organları tarafından 'Belediyenin kamyonundan bomba çıktı' başlıkları ile yayınladıkları haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Büyükşehir, Van halkı ve belediye çalışanlarının bazı medya grupları tarafından hedef gösterdiğini bildirdi.

"MEDYA HEDEF GÖSTERİYOR"
Büyükşehir Belediyesi yayınladığı açıklamasında, bazı medyanın kurumlarının uzun bir süreden beridir belediye aleyhine yaptığı yayınlarla, belediye, Van halkı ve belediye çalışanlarını fütursuzca hedef gösterdiğini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi açıklamasında; "Medyanın yıllardır böylesi zamanlarda hedef gösteren dili yine devreye girmiş, emniyet ve askeri kaynaklardan servis edilen bültenler, hiçbir belge ve bilgiye dayandırılmadan, habere konu olan kurumun buna ilişkin görüşü sorulmadan yayınlamışlardır. Medya, bu haberleri, kurumumuzu adeta hedef göstererek yapmıştır. 
Emniyet tarafından basına gönderilen "Belediyenin kamyonundan bomba çıktı" şeklindeki bültenler, günlerdir basın kurumları tarafından soruşturulmadan, sorgulanmadan ve araştırma gereği bile duyulmadan manşetlere taşınmıştır. Tüm yayınlarında halkımızı ve halkımızın tüm kazanımlarına karşı önemli bir rol üstlenmiş olan bu medya kurumları, kurumumuza karşı siyasi linç kampanyasını yürütmüştür. Söz konusu haberlerde sözü edilen durumla ilgili; belediyemizin hiçbir yetkilisinin yazılı ve sözlü izni olmamış, söz konusu olayla ilgili belediyemizin hiçbir tasarrufunun olmadığı yürütülen soruşturma detaylarından da anlaşılmaktadır. Belediyemize ait kamyonda yakalandığı iddia edilen "Amonyum Nitrat" diye tabir edilen maddenin tüm tarım ve bahçe çalışmalarında kullanılan ve halk tarafından gübre diye adlandırılan madde olduğu bilinmektedir. Medyanın bunu 'Bomba' diye nitelemesi akıllara zarar bir durumdur. Ki, bu gübrenin araçta bulunup bulunmadığı, nasıl ve hangi amaçla kamyona yükletildiği konusunda hiçbir detay bulunmamaktadır. Buna ilişkin hiçbir detay bulunmamasına rağmen yine de belediyemiz konu ile ilgili inceleme başlatmış, incelemenin tamamlanmasına kadar tedbiren sözü edilen üç kişinin iş akdini askıya almıştır. Belediyemizin yapacağı incelemenin tamamlanması ile ilgili sonucu kamuoyu ile paylaşacağımızı bildiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -