Büyükelçi Saparbekuly'den, Van'a övgü...

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Van'a yönelik güzel ifadeler kullanarak, 'Gerçekten Anadolu’nun güneyini, doğusunu gezmek isteyenler için Van en önemli ve en güzel şehirlerden biridir. Van doğunun Türkiye’ye açılan bir

VAN 22.05.2018 15:10:13 0
Büyükelçi Saparbekuly
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Saparbekuly, Uluslararası "Altın Göl" Başarı Ödüllüne layık görüldü.

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Anadolu Basın Birliği Van Şubesi tarafından düzenlenen Uluslararası "Altın Göl" Başarı Ödülünü Van’da aldı.

    Abzal Saparbekuly, Ödül töreninde yaptığı konuşmada, Uluslararası Altın Göl Ödülünün önemine dikkat çekerek, bu tür organizasyonların gönül köprülerinin kurulmasına vesile olmasını söyledi.

    Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly konuşmasında: “Sayın Valim, sayın belediye başkanlarım, sayın rektörüm, sayın emniyet müdürüm Sayın Azerbaycan’dan gelen Milletvekilim Ganire Paşayeva hanımefendi ve çok değerli katılımcılar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bazı önemli isimlerle sosyal medyada, Türk dünyasının önemini takip ediyoruz. Bu program sayesinde Van buluşmasıyla önemli ismlerle tanışmak şerefine nail olduk. Öncelikle bu ödülü Anadolu Basın Birliği tarafından bize bu ödülü layık gördükleri için kendilerine çok teşekkür ederim. Ben bunu önümüzdeki kardeş Kazakistan Türkiye ilişkilerini iş birliğini değiştirmeye yönelik bir ödül olarak alıyorum. Aynı zamanda Kazakistan halkına olan bir ödül olarak kendime kabul ediyorum. Tabi bugün Rektörümüzle üniversiteyi gezdik, çok güzel bir Van’a yakışır üniversiteniz var.”

   “VAN GÜÇLÜ BİR POTANSİYELE SAHİP”

   Büyükelçi Saparbekuly, “Anadolu’nun güzel tabiatını, kültürünü, inancını, bir arada toplayan güzel bir ülkemiz ve şehrimiz var. Tabi burada rektörümüz şunu söyledi, Van Gölü değil artık, Van denizi demeye başlarsınız demişti. Biz de İnşallah bir dahaki ödülde “Altın Göl” değil, Altın Deniz ödülünde de buluşuruz. Ben daha önce geçtiğimiz sene Van’a gelmiştim buradan Malazgirt savaşının cumhurbaşkanımızın katılımıyla büyük bir tören olmuştu. O zaman arabayla gezme imkânımız olmuştu, orada aklıma ilk gelen Van diyarı orta Asya diyarından farklı değildir. Geniş bozkırlarımız var. Güzel bizim kültürümüzle hiçbir farkı olmayan insanlarımız var. Büyük fakat yüksek olmayan orta Asya’da gördüğümüz dağlarımız var. Gerçekten buradaki o Anadolu değerini bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Biz daha çok Karadeniz, Akdeniz, tarafını ziyaret ediyoruz Doğu bölgesini gezmeye çok fırsatımız olmadı. Ama gerçekten Anadolu’nun güneyini, doğusunu gezmek isteriz. Van doğunun Türkiye’ye açılan bir kapısıdır. Potansiyeli çok büyüktür” diyerek bölgeye olan hayranlığını dile getirdi.