Bugün çocukların bayramı

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bu özel gün nedeniyle açıklamalar da ard arda geldi. Günün anlamına ilişkin ilk açıklamayı Van Valisi Aydın Nezih Doğan yaptı.

VAN 23.04.2014 10:55:58 0
Bugün çocukların bayramı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bu özel gün nedeniyle açıklamalar da ard arda geldi. Günün anlamına ilişkin ilk açıklamayı Van Valisi Aydın Nezih Doğan yaptı. Doğan yaptığı açıklamada; "23 Nisan 1920'de açılmış olan Türkiye Büyük Millet Meclisi; maziden istikbale uzanan binlerce yıllık kadim çizgisi ile insanlığın hayatında ve hafızasında etkin olan milletimizin temsil edildiği en büyük mercidir. 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bayramdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün; diğer taraftan bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmiş bir şenliktir." dedi.
Vali Doğan açıklamasının devamında; "Bir toplumun geleceğini inşa etmesinde en değerli varlıkları şüphesiz çocuklarıdır. Çocuklarını insani değerlerle buluşturma ve toplumsal geleceğini doğru oluşturma adına devlete önemli sorumluluklar düşmektedir. Devlet bu sorumluluğu çocuğun ruhsal ve bedensel gelişimini etkili biçimde sağlayacak; eğitim, spor, sağlık, çevre ve kültür koşullarını, en nitelikli biçimde hazırlayarak, yerine getirmeye gayret edecektir. Ancak çocukların iyi bir insan olması sürecinde sorumluluğun yalnızca devlete havale edilmesi doğru ve mümkün değildir. Bununla beraber aile, sosyal çevre ve sivil toplum kuruluşlarının da etkili işbirliğine ihtiyaç vardır. Ne mutlu ki, bugün ülkemizde bu ilişkiler anlamlı düzeyde kurulmuş olup, bütün bir millet olarak çocuklarımıza daha iyi bir gelecek için üzerimize düşen sorumlulukları el ve gönül birliği ile gerçekleştirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
Çocuklara da hitap eden Vali Doğan açıklamasını şu şekilde tamamladı; "Sevgili Çocuklar, biz biliyoruz ki; şehit kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızın yarınki sahipleri, sizlersiniz. Hikâyeleriyle büyülü kalelerimizin, hoşgörü timsali Akdamar'ımızın, muhteşem türkuaz renkli denizimizin, coşkun şelalelerimizin ışıltılarıyla yeşeren Van'ın asil çocukları da; bu yolun ve yolculuğun eşsiz simalarıdırlar. İlimizin, Ülkemizin ve geleceğimizin sahipleri olan çocuklarımız; yarınlarımızı nakış nakış örecek zekâ, yetenek ve bilinçle yetişmektedirler. Sizin gözlerinizdeki ışık, yüzünüzdeki masumiyet, yüreklerinizdeki umut ve merhamet dünya barışı için bir teminattır. Bu umut ve inançla, tüm hemşerilerimin, özellikle de çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor; Bayramın, İlimizdeki yavrularımız başta olmak üzere dünyanın bütün çocuklarına sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum."

REKTÖR'ÜN MESAJI
Yüzüncü Yıl üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Rektör Prof. Dr. Battal dünya çocuklarının sahip olduğu tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, "94 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesini hep birlikte daha ileriye taşıyacağız." dedi.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal yayımladığı mesajda şunları kaydetti: "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94. yılını coşkuyla hep birlikte kutluyoruz. 94 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesini hep birlikte daha ileriye taşıyacağız. Milletimizin aydınlık geleceğini teminat altına alan; Türkiye Büyük Millet Meclisi 94 yıldır milli irademizin temsilcisi olmuş ve olmaya devam edecektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ulusal egemenliğin ve bağımsızlığımızın ilan edildiği bu anlamlı günü, geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi ailesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha çağdaş bir Türkiye bırakmak, onların refah, huzur ve mutluluk içerisinde aydınlık bir gelecek sürmelerini sağlamak için azimle çalışmaya devam edecektir. Savaş ve şiddetten arındırılmış bir dünyada çocuklarımızın yaşaması için Cumhuriyetimizin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşımızın kahramanı şehitlerini saygı ve rahmetle anıyor, dünya çocuklarının sahip olduğu tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum."

ÖZGÖKÇE'NİN MESAJI
Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Doç. Dr. Özgökçe yayınladığı mesajında, ulusal egemenliğin ve aydınlık yarınların en büyük teminatının kardeşliğe inanan çocuklar olduğunu söyledi. Dünyada, 23 Nisan'ın çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Özgökçe, bütün dünyadaki çocuklar arasında kardeşliğin ve dostluğun tesis edilmesi açısından bu anlamlı günün önemine işaret ederek, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, bir kez daha büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu günü çocuklarımıza armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Bu vesileyle geleceğin Tuşba'sını ve Türkiye'sini emanet edeceğimiz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını can-ı gönülden tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Prestij Haber Merkezi