BU İSTİFALAR NEYİ İFADE EDİYOR İŞTE CEVABI...!

Mart ayında yapılacak olan yyü rektörlük seçimleri için adaylar kendilerini ifade etmeye başladılar.

VAN 7.02.2015 18:30:45 0
BU İSTİFALAR NEYİ İFADE EDİYOR İŞTE CEVABI...!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

 

Bu adaylardan ilki mevcut rektör Prof. Dr. Peyami Battal, diğeride şimdilik Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu oldu biliniyor.

 

 Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, istifasının gerekçesi olarak “tek kişilik bir anlayışın hâkim olduğunu görünce istifa etme kararı aldık” şeklinde ifadelerini kullanmıştı. 

 

Bu açıklamda sonra mevcut rektör Prof. Dr. Peyami Battal, bir açıklama yaparak şekeroğluna su soru sordu. 46 ayda bu konuda bir tepki verilmedi de neden acaba seçime iki ay kala böyle bir gerekçe öne sürülüyor?

 

Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu haberde aday olmadan önce istifa ettiğini fakat bu istifanın Prof. Dr. Peyami Battal tarafından kabul edilmediğini belirtilmişti buna gerekçe olarakta batal," Sayın Şekeroğlu ilk olarak deprem sonrasında Sağlık Bakanlığı ile Üniversitemizin afiliye olduğu zamanda istifa etmiştir. Başta bu sistem tam anlaşılmadığından afiliasyon sonucu aktif olarak doktorluk yapmayıp idari görevler yapanlara daha düşük döner sermaye ödeneceği düşünülmüştü. Daha sonra sistem doğru anlaşılıp döner sermaye ücretlerinde böyle bir düşüş olmadığı anlaşılınca Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu istifasını kendi isteği ile işleme koydurtmamıştır.

İkinci olarak Sakarya Üniversitesi’ne ataması yapılırken istifa eden sayın Prof. Dr. Şekeroğlu Rektörlük Yönetimini defalarca arayarak istifa dilekçesinin işleme konulmamasını rica etmiştir. Rektörlük Yönetimi olarak bir vefa örneği gösterip dilekçe işleme sokulmamıştır.

 

Üniversitemiz demokratik bir seçim sürecine girmiştir. Üniversiteye kimlerin ne kadar hizmet ettiği personelimiz tarafından gayet iyi bilinmektedir. Önemli olan yaşanan seçim süreci ya da kimin kazanacağı değil; Üniversitemizin daha ileri bir seviyeye ulaşması, daha huzurlu bir üniversite olması, İlimize, Bölgeye ve Ülkemize daha çok fayda sağlayan bir bilim yuvası olabilmesi için el ele vererek neleri yapabileceğimizi görmektir. Polemikler, iftiralar ya da karalamaların ne seçim sürecine ne de Üniversitemize bir faydası olmayacaktır. Süreçte bunun bilinmesi daha sorumluluk bilinci içerisinde hareket edilmesi gerekmektedir. " ifadelerini kullandı.




Kaynak: vandahaber