BU İDDİALAR İFTİRA MI DOĞRU MU?

Van'da uzun bir süre kamuoyu gündemini meşgul eden ve 'kalıcı iş' talebiyle yaklaşık 3 haftadır Ankara'da AK Parti yetkililerine dil döken eski İŞ-KUR işçileri Van'a eli boş döndü. Gazetemize, tartışılacak iddialarda bulunan eski İŞ-

VAN 6.07.2015 12:29:18 0
BU İDDİALAR İFTİRA MI DOĞRU MU?
Tarih: 01.01.0001 00:00
Her işe alınmayanlar çeşitli iddialarda bulunmaya devam ediyorlar. Ortaya atılan iddiaların doğrumu iftiramı olduğu da ayrı bir muamma. Gerçek olan birşey ortada bir sıkıntı var oda Van'da insanlar işsiz. İşsiz olmak yada işe girmek için birilerini karalamak, iftira atmak, seneryo oluşturmak, halkın önüne suçlular bulup atmak ne kadar kötü sonuçlar doğurur bunun da bir hesabını yapmak lazım.wwwvansiyaseti.com haber

Haber: Fazıl ERÜŞ

7 Haziran seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere AK Partili birçok vekil ve yetkili isim ile görüşen İŞ-KUR'lular 'kalıcı iş' talebiyle gittikleri Ankara'dan da eli boş döndü.

"KAYATÜRK ENGEL OLDU"
Ankara'dan eli boş dönen eski İŞ-KUR işçilerinden Maşallah Türkan, gazetemize çok tartışılacak iddialarda bulundu. Ankara'da Başbakan ve birçok Bakan ile görüştüklerini ifade eden Türkan, Başbakan'dan iş sözü aldıklarını ancak buna AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk'ün engel olduğunu iddia etti.

"VAN BANA NE YAPTI? İDDİASI !.."
AK Parti Milletvekili Kayatürk'ün kendilerinden kaçtığını ve görüşmek istemediğini belirten Türkan, şu iddialarda bulundu:
"Kayatürk, hep bizden kaçtı, görüşmek istemedi, telefonlarımıza çıkmadı. Ama biz yılmadık ve onun Ankara'daki mağazasında onunla görüştük. Bize verdiğiniz sözler ne oldu sayın vekilim dedik? O da bize "Van bana ne yaptı? 7 vekil kaybettik. Van'a şunu bunu yapmamı istemeyin benden" dedi. Biz de bunun faturasını bize kesemezsiniz dedik. Ancak Sayın Kayatürk, hakkımızı gasp ediyor. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın verdiği sözü yok sayıyor. "Bu söz doğru değil" diyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kim doğru söylüyor bunu bize açıklasın."

"GİDİN ONLARDAN İŞ İSTEYİN"
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i de eleştiren Türkan, Şimşek'in kendilerine "Kime oy verdiyseniz gidin onlardan iş isteyin" dediğini ileri sürdü ve ekledi: "Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Bize ne HDP'den ya da başka bir partiden. Biz ilk gün söyledik. Bizim davamız belli, o da ekmektir. Ama bunu anlamak istemiyorlar" dedi.

"KURASIZ ALIM"
Başbakan ile de 4 defa görüştüklerine dikkat çeken Türkan, şunları ileri sürdü:
"Başbakan 'sizin işiniz tamam, talimat verdim'" dedi. Ama bunu demesine rağmen hala işimize dönemedik, dönemiyoruz. Çünkü İŞ-KUR Genel Müdürü 100 kişiyi 5 aylığına işe alabileceklerini bize iletti. Bizim davamız 5 aylık geçici bir iş için değil dememize rağmen 'elimizden bu geliyor' diyorlar. Ya da eğitim sezonunun açılmasını beklersek yine bizi 9 aylığına kuraya tabi tutarak işe alacaklarını söylüyorlar. Ama Kayatürk, buna karşı çıkıyor. Kayatürk de diyor ki 'siz eğitim sezonunun açılmasını beklerseniz 100 arkadaşınızı kuraya tabi tutmadan işe alırım' diyor. Ama biz her iki teklife de karşı çıktık. Çünkü biz kalıcı iş istiyoruz."

"MÜCADELE DEVAM EDECEK"
'Kalıcı iş' için her yola başvuracaklarını da dile getiren Türkan, "Şunu bilsinler ki mücadelemiz devam edecek. Van'da yine demokratik eylemlerimiz olacak. Yine yürüyerek Ankara'ya dönme kararı alacağız. Ya canımızı alacaklar ya da hakkımız olan bir işi bize çok görmeyecekler" şeklinde konuştu.