“Bu desteği Amerika ve Japonya bile vermez“

Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Suriye'deki savaştan kaçanlara bölgede destek olan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyleyerek, 'Bizim sunduğumuz destek 4,5 milyar dolar. Bunu ne Amerika, ne Japonya yapar' dedi. Kayatürk, BDP'ye de sert

VAN 28.01.2015 09:33:39 0
“Bu desteği Amerika ve Japonya bile vermez“
Tarih: 01.01.0001 00:00
                Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, son zamanlarda Suriye'de devam eden savaşlardan dolayı Türkiye'yi suçlayanlara sert eleştirilerde bulundu. 

           Kayatürk, "Yanı başımızdaki savaştan kaçan insanlara kapımızı açtık. Birileri Kobani diyerek siyaset yapıyor. Biz ise ülke olarak, Hükümet olarak Kobani'deki tüm sivillere kapımızı açtık. Suriye'deki savaştan kaçanlar, bizim ülkemize sığındı. Bugüne dek 4.5 milyar dolar o kardeşlerimiz için para harcandı. Sadece 300 milyon dolar başka bölgelerden bize destek geldi. Yani 4 milyar 200 milyon dolar öz kaynağımızla o insanlara merhem olmaya çalıştık. Bu desteği hiçbir ülke veremez. Ne Amerika, Ne Japonya verir. Türkiye de her zaman yapmaz. Erdoğan ve Davutoğlu liderliğindeki Türkiye yapabilir" dedi. 

           "KÜRTLERE ZULÜMDEN BAŞKA NE YAPTINIZ?"
            BDP'nin Kürtlerin temsilcisi olmadığını söyleyen Milletvekili Kayatürk, "Şimdi BDP çıkmış Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia ediyor. Allah aşkına siz Kürtlere zulümden başka ne yaptınız? Siz göz yaşından başka ne yaşattınız? Şimdi bazıları çıkmış diyor ki, 'örgütün elinde silahlar var. Bu silahlar, Kürt halkının haklarının elde edilmesinin garantisi' Allah şahidim olsun, yalan! Bunların elindeki silahın görevi nedir biliyor musunuz? O silahın görevi Kürtlerin üzerine korku yaymak, şiddet koymak, zulüm koymak ve Kürtleri korkutarak kendilerinden başkasına tabi olmalarını engellemektir. Bütün mesele budur. Yani şimdi Kayseri'deki, Tokat'taki, hatta Iğdır'daki Türklere, örgütün yaptığı bir şey var mı? Yok. Sadece Kürtlere zarar veriyorlar. 6-7 Ekim olaylarında burada kendilerinden olmayanları belirlediler ve tek tek o işyerlerini yaktılar. Peki ben bir Kürt olarak burada özgürce siyaset yapamıyorsam, benim kardeşim özgürce ticaret yapamıyorsa, o zaman bu örgüt Kürtlerin hangi özgürlüğüne yardımcı oluyor? Bu soruyu sormak lazım. Dolayısıyla, Ak Parti'den başka, faydalı olacak bir hareket olmadığını ifade etmek istiyorum. İnşallah önümüzdeki süreç çok daha güzel olacaktır" şeklinde konuştu. 


            Van'ın her alanda gelişmesi için herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini anlatan Kayatürk, "BDP'nin de adam gibi siyaset yapmasını istiyoruz. Dağa hizmet etmekten, paralarımızı çarçur etmekten vazgeçmesini istiyoruz. Biz önümüzdeki dönemde çok daha güzel günler düşünüyoruz. Adaylarımız kim olursa olsun bu davadan vazgeçmeyeceğiz" dedi. 
Tekstil Kent Projesi'ne değinen Kayatürk, 10yıl içinde bu proje sayesinde 100 bin insanın iş sahibi olabileceğini vurguladı. Kayatürk, Kahramanmaraş'ın sadece tekstilde çalışan işçi sayısının 103 bin kişi olduğunu ifade ederek, bölgesel Pazar açısından bakıldığında Van'ın şansının daha fazla olduğunu anlattı.

 Bölge: Bişar Ulutaş