'Bu dertten kurtulmak istiyoruz'

Van Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından ‘Dijital Muhasebe ve Vergide Gündem’ seminerinin ikincisi düzenlendi. Seminer öncesi konuşan SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, mücbir sebebin sona ermesinin ardından ertelenen

VAN 9.02.2018 10:36:35 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Bir süre önce birincisi düzenlenen 'Dijital Muhasebe ve Vergide Gündem’ seminerinin dün de  ikincisi düzenlendi. 
Van Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Toplantı salonunda düzenlenen seminere Oda Başkanı İbrahim Şahin, yönetim kurulu üyeleri, serbest muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı.

 

VERGİ SORUNU MUTLAKA ÇÖZÜLMELİ”
Seminer öncesi konuşan Van Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin; “Van’ın mücbir sebebi bitti, ödemeler başladı, defalarca bu kürsülerde ilgililere beyan ettik, çağrıda bulunduk. Van’daki vergi sorunlarımızın mutlaka çözülmesi gerektiğini söyledik, beyannameler cezaya girdi, vergiler tahakkuk edilmedi, bunu defalarca söylememize rağmen henüz bir yol kat etmiş değiliz. Bütün bunların yanında Van ile ilgili ödenmesi gereken 1. taksitlerin birçoğunun atlatıldığını da görüyoruz. Yani Van’daki bu mücbir sebepten kaynaklı vergi sorunlarının nereye varacağını bilmek çok zor. Vergi sorunlarının çözülmesi noktasında özellikle siyasilere sesleniyorum; vergi sorunlarının mutlaka çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sonuçta gelir dairesi ve Maliye Bakanlığını takip ediyoruz, tekrar çağrıda bulunuyoruz. Sayın Valimize de konuyu aktardık, Defterdar beye de aktardık. Ama siyasilere kalmış bir iş bu. Torba kanununa bir iki madde eklenerek bu iş çok kolay çözülebilir diye düşünüyoruz. Bu nedenle basın aracılığıyla tekrar çağrıda bulunuyoruz; lütfen ilin siyasileri bu işle uğraşsın, zaten sayın valimiz de bu işin takipçisi olduğunu bize taahhüt etti. Bu dertten kurtulmak istiyoruz” dedi.
Daha sonra e-defter konusunda da kısa bir bilgilendirme yapan Şahin, seminerin hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu.
Van Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin’in konuşmasının ardından, ‘Dijital Muhasebe ve Vergide Gündem’ semineri düzenlendi. İzmir SMMMO Eğitmeni Murat Omrak tarafından sunulan ‘Son Yasal Düzenlemelerle E-Dönüşüm’ konusuyla seminer sona erdi. Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi