Bozkurt: Yatırım için huzur şart…

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, bölgeye yatırım yapılması için önce huzurun olması gerektiğine dikkat çekti.

VAN 28.09.2016 12:29:08 0
Bozkurt: Yatırım için huzur şart…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Anadolu Basın Birliği Yönetimi, Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şemsettin Bozkurt'u makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

   Anadolu Basın Birliği yönetimine, ilin ekonomi durumunu ve ekonominin önündeki engeller hakkında bilgiler aktaran Bozkurt, Van ekonomisinin iki mevsim arasında sıkışık kaldığını ifade etti.

   Kışın uzun sürmesi, yaz aylarında ise yaşanan çatışmalı ortamın yatırımcıyı büyük sıkıntıya soktuğunu belirten Bozkurt, bölgedeki olaylardan dolayı üretim yapan firmaların sıkıntı yaşadığını ifade etti.

    Her şeye rağmen en büyük temennilerinin akan kanın bir an evvel durması olduğunu vurgulayan Bozkurt; "Tüm zorluklara rağmen elbette hayat devam ediyor. Herkesin bir düzeni vardır. Yatırım yapmak, maddi kazanç elde etmek, daha fazla büyümek bunların hepsi bir kenara. Bizim en büyük temennimiz, akan kanın durması, dökülen gözyaşlarının son bulması ve üzerinde yaşadığımız topraklara huzur gelmesidir. Huzur gelirse her şeyde beraberinde gelir. Bir yerde huzur varsa, yatırım da olur, ekonomik büyüme de olur, istihdam da olur. Sonrasında herkesin yaşam seviyesi ile birlikte refah düzeyinde iyileşme olur. Bu nedenle bizler her şeyden önce bu topraklara huzurun gelmesini istiyoruz. Bölgemizde uzun süren kış şartlarından ötürü, yılın 12 ayı düzenli çalışamıyoruz. Mevsimsel olarak 4 yada bilemedim 5 ay inşaat sezonu faaliyet gösterebiliyor. Kış şartları ve üzerine çatışmalı ortam eklenince üretici firmalar düzenli bir çalışma ortamı bulamıyor. Bu nedenle bütün temennimiz çatışmalı ortamın bir an evvel son bulmasıdır” diyen Başkan Bozkurt daha sonra kendi üretim firmaları olan ‘Bospor’ ısı yalıtım ve dış cephe ürünleri hakkında bilgiler aktardı.

     Isı yalıtım ile dış cephe kaplamasını yapan evlerde ısı kaybının büyük oranda azaldığını anlatan Bozkurt, “Bölgemizde kış şartlarının uzun sürmesinden dolayı herkese ısı yalıtım ile dış cephelerini kaplamlarını tavsiye ediyoruz. Böylelikle evlerin ısınması anlamında avantaj elde etmiş olurlar” dedi.