Bozçelik: STK’ların güçlendirilmesini önemsiyoruz

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, ilde bulunan engelli derneklerini ziyaret ederek, kentteki sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesini önemsediklerini anlattı.

VAN 24.02.2017 10:41:50 0
Bozçelik: STK’ların güçlendirilmesini önemsiyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Bozçelik, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Şahabettin Kayhan’ı, Van Bedensel Engelliler Derneği Spor Kulübü Başkanı Hanifi Baykara’yı ve Görbir Derneği Van Şubesi Başkanı Osman İnci’yi makamlarında ziyaret etti.

    Van Bedensel Engelliler Derneği Spor Kulübü’ne ziyarette bulunan İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Dernek Başkanı Hanifi Baykara’dan Van’da yaşayan  Bedensel Engellilerin ihtiyaç ve sorunlarını hakkında bilgi aldı.

   Dernek Başkanı Baykara da kendilerine sahip çıkıldığı için teşekkür etti.

   İl Müdürü Bozçelik, daha sonra Altı Nokta Körler Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaretinde; Dernek Başkanı Şahabettin Kayhan ve üyeleriyle bir süre sohbet ederek sorunları ve yapılabilecek ortak çalışmaları değerlendirdi. Bu konuda yapılacak ortak çalışmalar ile ilgili daha yoğun bir çaba sarf edeceklerini dile getiren İl Müdürü Bozçelik, dernek yönetimine özellikle erişilebilirlik denetimlerinde göstermiş oldukları hassasiyetler için teşekkür etti.

   Daha sonra Görbir Derneği’ni ziyaret eden Bozçelik, burada da engellilere yapılan destekleri anlattı.

   Görbir Derneği Van Şube Başkanı Osman İnci ise, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda engelli derneklerinin önemli çalışmalarda bulunduğunu belirtti.

   İnci, “Kapılarını biz engelli derneklerine açan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz Yönetimine ve çalışanlarına sonsuz teşekkürümüzü sunuyoruz. Bu nazik ziyaretlerinden son derece memnun olduk” dedi.

    Van’da engelli derneklerinin son derece faydalı çalışmalara imza attığına değinen İl Müdürü Seyfi Bozçelik, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarımızın güçlendirilmesini önemsiyoruz. Onlarla birlikte engellilerimizin yararına işbirliğimizi sürdüreceğiz. Bundan sonraki süreçte bu işbirliğimiz daha da artacak. Onların düşünceleri, çalışmalarımıza katkıları bizim için çok önemli” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi