Bostaniçi Beldesine 1 Milyon Liralık Spor Salonu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 1 milyon 143 bin lira harcamayla Van'ın Bostaniçi beldesine yaptırılan kapalı spor salonunu hizmete açtı.

VAN 17.05.2013 11:55:02 0
Bostaniçi Beldesine 1 Milyon Liralık Spor Salonu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 1 milyon 143 bin lira harcamayla Van'ın Bostaniçi beldesine yaptırılan kapalı spor salonu hizmete hazır hale getirildi.

Nüfusu yoğunluğu her geçen gün artan Van'ın Bostaniçi beldesine hükümetin yaptığı yatırımlar devam ediyor. Deprem sonrası yapılan afet konutları ve yeni okullarla birlikte Bostaniçi'ndeki gençlere hizmet verecek sosyal tesisler de yapılıyor. İhalesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 1 milyon 143 bin liraya yapılan ve 42x23 metre ölçülerindeki spor salonunda basketbol, hentbol, voleybol, badminton, tenis ve tüm bireysel branşlar yapılabilecek. Poliüretan ile zemini kaplanan 150 seyircilik tribün kapasiteli salonda bay-bayan soyunma odaları, duş, antrenör odası ve engelli WC'leri mevcut.

Salonda ayrıca resmi müsabakalarda skorları gösteren dijital skorboardlar ve hakem masaları da yer alıyor. Van Valisi Münir Karaloğlu da, Bostaniçi Lisesi ve Turgut Reis İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılan spor salonunda incelemelerde bulundu. Batı illerindeki ilçelerde dahi eşine az rastlanır düzeydeki modern tesisi beğenen Vali Karaloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir'e hafta sonu ve yaz tatillerinde gençlerin spor aktivitelerini yapmalarıyla ilgili bir çalışma yapmaları talimatını verdi.

Vali Münir Karaloğlu'nun incelemeleri sırasında Yardımcısı Mehmet Yüzer, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al ve diğer yetkililer de hazır bulundu. - Van