“BÖLGEDEKİ YATIRIMCILAR DESTEKLENMELİ”

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, il merkezi ve ilçelerde esnafı ziyaret ederek sorun ve sorunlarına kulak verdi.

VAN 23.02.2017 17:58:54 0
“BÖLGEDEKİ YATIRIMCILAR DESTEKLENMELİ”
Tarih: 01.01.0001 00:00

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, merkez İpekyolu ve Tuşba ilçe esnafını ziyaret ederek esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi. 

Bu hafta Yeni Marangozlar Sanayi Sitesi esnafı ile çarşı esnafını ziyaret eden ilçe teşkilatları esnafın son zamanlarda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çektiler. Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, bölge ekonomisi için, yatırımcıların desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

HÜDA PAR olarak esnafın yanında olduklarını söyleyen Tasan, esnaf ziyaretlerini sürdüreceklerini söyleyerek, “HÜDA PAR Tuşba İlçe Teşkilatımız ile geçtiğimiz hafta Gıda Toptancılar Sitesi esnafını ziyaret etmiştik. Bu hafta ise Yeni Marangozlar Sitesi’nde yaklaşık 25 esnaf ziyaret ettik. Ziyaretimizde kapak imalatı yapan bir esnafımızı ziyaret ettik.

20 işçinin istihdam edildiği tesis yetkilisi, son zamanlarda iş yapamadıklarını söyledi. İşsizlik ve inşaatın durması esnafımızı olumsuz etkiliyor. Diğer taraftan site içerisinde mobilya montajı yapan esnafımız ise yolların bozuk olmasından ciddi sıkıntılar yaşıyor. Kar yağışından sonra yolların temizlenmemesi ve yolun çok hasarlı olmasından dolayı malzemeyi müşterisine teslim etmeden malzemenin montajının bozulduğunu söylüyorlar. Bu nedenden dolayı mobilyacı esnafımız yolların ivedilikle düzeltilmesini istiyor.” dedi.

“Küçük esnaf faizsiz kredilerden yararlanamıyor”

HÜDA PAR İpekyolu Teşkilatı’nın bu haftada çarşı esnafı ziyaretini sürdürdüğü söyleyen Tasan, KOSGEB tarafından verilmeye başlanan 50 bin TL’lik faizsiz kredilerden küçük esnafın yararlanamadığını söyledi.

Tasan, “HÜDA PAR İpekyolu Teşkilatımız bu haftada çarşı esnafı ziyaretini sürdürerek, esnafın sıkıntısını dinledi. Esnaf, yapılan yatırımların desteklenmediğini ve bu yüzdenOrganize Sanayi Bölgesi’nde Doğu Anadolu’daki tek sünger fabrikasının4 ay önce kapandığını söyledi.

Bu fabrika kapandıktan sonra da malzemelerini dışardan almak zorunda kaldıklarını ve bunun kendilerine maliyetinin çok yüksek olduğunu söylediler.

Ayrıca yapılan faizsiz kredi desteklerinde küçük esnafın göz ardı edildiğinden yakınan esnaf, faizsiz krediler için istenen şartların ise sadece büyük ve sermaye sahibi işletmeleri kapsadığı için faydalanamadıklarını dile getirdiler.” şeklinde konuştu.