BM'ye Filistin çağrısı.VİDEO İZLE - FOTO GALERİ

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi Filistin'de yapılan katliamlara son verilmesi için Birleşmiş Milletler(BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği binasına yürüyerek, burada oturma eylemi gerçekleştirdi.

VAN 20.07.2014 12:35:09 0
BM
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi üye ve gönüllüleri Hz. Ebuzer Camisinde kıldıkları ikindi namazından sonra İstasyon Mahallesinde bulunan BM binasına yürüdüler. Yürüyüş esnasında Filistin’de şehit olanların dövizleri taşınarak, sık sık “Kahrolsun İsrail” sloganları ve tekbirler getirildi.

İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırıları kınayarak katliamlara son verilmesini isteyen grup, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği binasına yürüyerek burada oturma eylemi gerçekleştirdi.

Grup ardından BM binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi adına Hayati Beyde okudu.

“Amerika Siyonistlere ağabeylik yapmaya devam ediyor”

Beyde, “Dünya ülkelerinin çoğunun üye olduğu ve dünyanın en büyük ve en önemli kuruluşu olan Birleşmiş Milletler örgütü yıllardır mazlum milletlere karşı uygulanan zulümler konusunda üzerine düşeni maalesef yapmamaktadır. İngiltere, Fransa, Amerika, Rusya ve Çin'in veto hakkının bulunduğu bu uluslararası teşkilat alınan birçok kararda da bu vetocu ülkelerin engeline takılmaktadır. Bunun en son örneğinin Katil İsrail'in mazlum Filistin halkına yönelik başlattığı saldırı sırasında da görmekteyiz. Almanların temsilcisi Merkel aynen bir Yahudi ırkçısı gibi İsrail saldırılarını desteklemektedir. Amerika ise zaten her zamanki gibi Siyonistlere ağabeylik yapmaya devam ediyor. İngiltere yine sinsi ve hain Rusya av bekleyen bir yırtıcı mahlûk. Çin ise çıkar hesabı yapan bir tutum içindedir.” ifadelerini kullandı.

“Zalimlerin sesinden daha büyük bir ses vardır o da Allah'u Ekber'dir”

Her zaman olduğu gibi küfrün yine tek millet halinde çalışmaya devam ettiğini belirten Beyde, “Buradan, BM temsilciliği aracılığıyla dünyaya sesleniyoruz. Sizler büyük ülkeler olabilirsiniz ama hepinizden de büyük bir güç vardır ki, o da mazlum milletlerin dualarıdır. Sizlerin medyalarınızın sayesine sesiniz gür çıkabilir, algı oluşturabilir, halkları kandırabilirsiniz ama unutmayınız ki, bütün zalimlerin sesinden daha büyük bir ses vardır o da Allah'u Ekber'dir. BM'ye üye olan Müslüman Milletler bu örgütün kölesi midirler ki, sesleri yine cılız ve korkakça ve uşakça. Hesapların üstünde bir hesap bulunduğuna, kaderlerin üstünde bir kader bulunduğuna inanan mazlum Müslümanlar, uşaklardan ve gönüllü kölelerden elbette hesap soracaklardır.” şeklinde konuştu.

BM’nin sadece Filistin meselesinde değil Kürt sorunu konusunda da şimdiye kadar ciddi bir gayret göstermediğini söyleyen Beyde, “Göstermelik raporlar sadra şifa olmamıştır. Uluslararası komplolarla iyice çıkmaza girmiş bulunan bu sorunu yine Müslümanlar tarafından çözülebileceğini bugün dünyaya ispatlamaktadır. Halklar kendi sorunlarını elbette çözebilme kudretine sahiptirler. Fakat dünya müstekbirleri ve onlarla anlaşma gerçekleştiren sözde İslam ülkeleri ve onların kuklaları ve buna izin vermektedirler.” ifadelerine yer verdi. 

Yapılan basın açıklamasından sonra protestocular içindeki bir grup BM binasını taş yağmuruna tuttu. Binanın camları kırılırken taş atan kalabalığı İnisiyatif üyeleri sakinleştirdi. 

Daha sonra BM binasının önünde oturan grup iftar saatine kadar söylenen ilahi ve ezgilere eşlik ettiler. Akşam ezanının okunması ile simit, hurma ve sudan oluşan iftarlıklarla oruçlarını açan grup, Akşam namazını cemaatle kıldıktan sonra sessizce dağıldı.

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi ayrıca, eylemlerini 2 gün boyunca Hz. Ömer Cami avlusunda yapacaklarını açıkladı. 

van-bm-eylemi-20140719-01.jpg