Birlikte yıkacaklar

Yakup KÖSE

VAN 18.06.2018 10:28:43 0
Birlikte yıkacaklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
 7 Haziran 2015'teki seçimlerde AK Parti, her seçimde olduğu üzere yine 1. parti çıkmış ama hükûmet kuracak çoğunluğu sağlayamamıştı. PKK/HDP ise mezkûr seçimde, bugün de yapıldığı gibi 28 Şubat darbe artığı medya ve Cumhuriyet Halk Fırkası adlı yapılanma tarafından desteklenmiş ve yüzde 10 seçim barajını geçmesi sağlanmıştı. 

Seçimden iki gün sonra İstanbul Atatürk Havalimanı'nda karşılaşan PKK/HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile Cumhuriyet Halk Fırkası milletvekili Şafak Pavey arasında geçen şu konuşmayı hatırlayalım: 

Ş. Pavey:  

-  Birlikte iyi salladık!

S. Demirtaş: 

- Hep birlikte daha iyisini başaracağız!

Şu an, PKK/KCK terör örgütüne mensup olduğu gerekçesiyle Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan Demirtaş'ın Pavey'e söylediği, "Hep birlikte daha iyisini başaracağız" sözü üzerinden 1 yıl geçmişti ki 15 Temmuz Anadolu'yu işgal teşebbüsü oldu. 

Savaş uçakları, tanklar, bombalar... Halka yönelik şiddete PKK'dan alışık olan Selahattin Demirtaş'ın bile ufkunu zorlayan 15 Temmuz gecesi işgalciler şâyet başarılı olsalardı, "Hep birlikte en iyisini" başarmış olacaklardı! Lâkin, olmadı olamadı; Allah'ın inâyetiyle Müslüman Anadolu halkı işgalciyi püskürttü. 

Devlet içindeki Fethullahçı Terör Örgütü unsurlarının temizlenmeye başlaması ve PKK/HDP mensubu belediye başkanlarının yerine kayyum atanmasıyla da Türkiye içindeki terör saldırıları "Yok" denilecek seviyeye indi. Bu arada ekonomik darbe teşebbüsleri de atlatıldı. 

Allah'ın izniyle her darbe teşebbüsünden başarılı çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak isteyen şer ittifakın umudu, önümüzdeki Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi. Her ne kadar kalplerinde birbirlerine karşı itimat olmasa da şer ittifakında bulunmaya mecburlar; ağaları öyle istiyor!.. 

Şer ittifakının halka vaat ettiği tek şey, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 16 yıl boyunca yaptıklarını yıkmak! Bu vaatlerinden benim hiç mi hiç şüphem yok. Cumhuriyet Halk Fırkası'nın 1 asırdan bu yana köklerimizi yıkmak için neler yaptığını biliyoruz. PKK/HDP'nin Kürt halkının, Saadeddin Partisi'nin de genel anlamda Müslüman halkın umutlarını nasıl yıktığını biliyoruz. İşte bu şer ittifakının yıkım vaadi ciddiye alınmalı ve Pazar günü reyimizi bu husus göz önünde bulundurarak kullanmalıyız. 

Şer birleşenleri yıkım mevzusunda tek başlarına bile pek mahirken bir de birlikte neler yapabileceklerini düşünmeye 6 günümüz var!..