Birilerinin hatırlatması mutlaka gerekiyor.

KİMLER ORAYA GETİRİLMELİ?

VAN 23.01.2017 18:55:14 0
Birilerinin hatırlatması mutlaka gerekiyor.
Tarih: 01.01.0001 00:00
 KULÜPLERİN YÖNETİM ŞEKLİ YAPILANMA 

Geçen hafta yazdıkların da çok detay var,

Sade olması tercih edilmeli diyenler oldu,bencede sade tercih edilmeli,ama direk hitap olayı kişiselleştiriyor ve şahsa yönelik algılanıyor.Çünkü genel konuşmayı genel sorunu örnek gösterirken,sanki o şahıs veya yönetim,sadece sorun diye algılanıyor.

Aslında o yanlışlığın içersinde verdiğin örnek de doğru o yönetimde sorun dur. Çünkü,alakasız yerde olduklarının farkındalar.

Birilerinin hatırlatması mutlaka gerekiyor.

Şimdi geçen yazımızdakileri biraz sadeleştirip kısaltarak yazalım.

Futbol büyük kitleleri arkasından sürükleyen çok pahalı oyun dedik.

Bu oyunu yönlendireceklerin mutlaka oyunun içinden gelmiş olmaları mecburiyeti vardır.

Neden mi ;

Kulübü yapılandırmak ayrı bir kategori,(Alt yapılar,bireysel sprcular,ekonomik gelir kaynakları,yarışmacı ekibe sporcu yetiştirmek,il deki her yaş gurubunu harekete geçirip onlara imkan tanımak vs.)

Yarışmacı takımı kurmak lige hazırlamak ta ayrı bir kategori.

İşin en pahalı popiler gösterişli olan bölümü yani 

Paranın en çok harcandığı,Transfer,Sporcu seçimi,sezon hazırlığı,kamplar, maçlar planlanması gereken yer burası,takım la ilgili olan yer.

İŞİN ÖZÜ BUNLARI YAPMAK İÇİN SEÇİLEN VEYA GELECEK OLAN YÖNETİMİN YAPISI NASIL OLMALI,

KİM LER ORAYA GETİRİLMELİ VEYA KİMLERİN GELMESİ GEREKİR,KİMLER GELİYOR.

KENDİ CEBİNDEN HARCAMA YAPACAK OLAN YÖNETİMLER VEYA KİŞİLER İÇİN SÖYLEDİKLERİM GEÇERLİ DEĞİL AYRICA HARCAYAN DA VARSA PARMAK KALDIRSIN DEDİM BEKLİYORUM BURDAYIM DEDİM 40 YILDIR SPORLA FUTBOLLE İÇ İÇEYİM DEDİM.(2000 sonrası için) 2000 öncesi harcayanları biliyorum herkesçe malum zaten.

ŞİMDİ FUTBOLUN KAYNAĞI İLİMİZDE BELEDİYE BİRDE TFF DEN GELEN PAY 

AYRICA BU İŞ PRÖFESYÖNEL İCRAAT, yani bu işe talip olacaklar dan istenecek özellikler (işin espirisi),Yönetim için müracattlardan istenecek evraklar;  içinden profesyönel geçmiş,kaç yıl nerde nezaman, hangi görev de bulunmuş olması mecburiyeti vardır. Çünkü olduğun yer profesyönel lig.

BUNLARIN EN BAŞINA HARCAMALARI DENETLEYEN BİR YÖNETİCİ BIRAKILIR VE ALTINDAKİLER KULÜP YAPILANMA SINI TAKIM İÇİN GEREKENLERİ YAPACAK LİYAKATA SAHİP OLANLARIN GETİRİLMESİ YANİ YUKARIDAKİ TERCİHLERDEN OLUŞMASI MECBURİDİR.

Yoksa;

 Her yıl İlimizde yaşandığı gibi Yapılan harcama ildeki spor adamlarından  olmadığı gelen idareciler mecburen, menajerlerle bu transferleri yapmak zorunda olduğu,menajerde dükanında ne varsa veya kimden kaç lira geliri olacaksa onları yönlendirerek takım kurması  gerçeği,işi başka boyutlara getiriyor.Harcanan alınan birbirini karşılamaz ha aşağı ha yukarı transfer tutmadı yine takviye diye diye sezon biter, ortada futbolcu yok,hoca yok o şehire yönelik hiç bir harcama yok bi dahaki yıl için harcanacak para miktarı baştan konuşulur,sen borçlu ben alacaklı, sıfır elde sıfır,sil baştan tekrar başa dönülür.İl deki sporcular hocalar bir adım ilerleyemez. Ne sporcu yetişir nede hoca.

BU BÖYLE OLDU BÖYLE GELDİ HALENDE BÖYLE 

Geçen yazımda belirtiğim gibi Yönetimler Terminal Müdürü,Saha amiri Partiden Hasan da Başkan,ve seçilenler den oluşur.

Kim kimi nereye atıyor,neden böyle seçimler yapılırın izahına gerek var mı?Paranın başına gelecek kişi ve kişiler seçilir,transferlerde dönen çirkinlikler,kulüp içersindeki rezilliklek.Birde en büyük özellik o il den spor camiasından kimse yanlarında olmaz almazlar.Aldıkları da sus payı yetkisiz görevsiz dir.(Bunu ayrı bir konu yapalım) sezon biter.O idareciler bir daha sahanın kıyısında olmazlar esameleri okunmaz geldikleri yere geri dönerler.Geriye kalan kulüp borçludur, bataktadır hatta Başkan'ın da alacağı vardır .

Oysa;

PARAYI CEBİNDEN VERENLER,TAKIMI EMANET EDECEKLERİ KİŞİYİ VE KİŞİLERİ ASLA RİSKE ETMEZ KENDİ YANINDAKİLERDEN SEÇER EMANET EDİLECEK KİŞİ  VE KİŞİLER İŞİN İÇİNDEN OLAN BİRDE YAKININDAN SEÇME MECBURİYETİ GEREĞİ DUYULUR. 

Çünkü para cepten ödeniyor.

Diğeri paranın hesabını dahi vermiyor alacağı da vardır üstüne konunun özeti bu.

 AMA BÖYLE GİTMEK ZORUNDA DEĞİL BURASI, VAN IN GENÇLERİNE TARAFINA TARAFTARINA HİZMET EDİLECEK YER 

BİRİLERİNİN SUİSTİMAL İÇİN HESAPSIZ SORGUSUZ HARCAMALARIN YAPILDIĞI YER OLMAKTAN ÇIKARILDIĞI YER OLMALI.

BAKIN TAKIM NE ZAMAN BAŞARILI OLMUŞSA Kİ BU DİĞER İLLER İÇİNDE BÖYLE MUTLAKA O İLDEKİ SPORCUSU HOCASI TARAFIYLA BÜTÜNLEŞİNCE OLMUŞTUR

BU HEM İL DE ENERJİ Yİ HAREKETE GEÇİRMEK HEMDE İLDE Kİ HOCA SPORCU BÜTÜN KATEGORİLERDE FAALİYET GÖSTERİP HEYECANI YARIN FUTBOLCU OLACAK GENÇLERİN UMUDU HALİNE GETİRMEK DEMEK

Kimse kimseden kıyak istemiyor kıyak çekilecek yer Vanspor değil kısaca Ekmeği Fırıncıya,Eti Kasaba,Elbiseyi Terziye verin Vermeyenlerden de hesap sorun sözün özü,geçen haftanın özeti

Saygılarımla