Biri ''Müslüman'', Biri Ateist!

Müslüman ve şeriatçı Kral 1888 odalı evde yaşıyor!,Ateist olan Uruguay Cumhurbaşkanı ''insanların 500 metrekarelik evlerde yaşamasını anlamıyorum'' diyor.

VAN 30.10.2013 09:58:42 0
Biri
Tarih: 01.01.0001 00:00

''Müslüman ve şeriatçı'' El-Bulkiye Muizziddin Va'dullah;

Brunei Darüsselam Sultanı Hasan el-Bulkiye Muizziddin Va'dulah 20 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci kralı olarak biliniyor. Sultan, 200 bin metrekarelik resmi konutu ve dünyanın en büyük sarayı ünvanlı 'Istana Nurul Iman'da yaşıyor. Konutta 1888 oda, 290 banyo bulunuyor. 1,4 milyar dolarlık bu sarayda bin 500 kişilik bir cami ve 5 yüzme havuzu da mevcut. Kubbeleri ve kapı kulpları altın olan sarayı 51 bin ampul aydınlatıyor. Uçak, helikopter ve arabalar da sultanın serveti içinde önemli bir yere sahip. Bolkiah'ın, birçoğu altın ve pırlanta işlemeli, yaklaşık 7 bin arabası bulunuyor.

                                                            ***

Dünyanın en fakir Cumhurbaşkanı olarak bilinen Uruguay Cumhurbaşkanı Ateist Jose Mujıca;

''Ben insanların geceleri yatacak bir saçak altı bile bulamadıkları bir dünyada,başkalarının 500 metrekarelik malikanelerde yaşamasını anlamıyorum.Evsizler için ev,suyu olmayanlar için su lazım,ekmek lazım.Sen böyle bir dünyada özel uçağım olsun,oraya buraya gideyim diyorsun.Eğer herkes daha fazlasını isterse birgün kimseye birşey kalmayacak.Küresel ısınmadan bahsediyoruz ama doğaya saldırmaya ve çöp üretmeye devam ediyoruz''

''Eski ruhani Tanrımızı kendi ellerimizle kurban ettik ve artık market-Tanrının tapınağındayız.Bu yeni Tanrı
ekonomimizi,politikamızı,alışkanlıklarımızı,yaşamlarımızı düzenliyor ve bizlere faiz oranları ve kredi kartları ile mutluluğun yeni adresini veriyor.Öyle anlaşılıyor ki bizler, yalnız tüketme için yaratılıyoruz ve artık tüketemediğimiz zaman derin hayal kırıklığına uğrayarak kendimizi yok ediyoruz'' 

''Bana fakir denmesi yanlış,ben tutumlu bir insanım.Asıl fakirler sürekli yaşamdan talepleri olan ve elde ettikleriyle yetinmeyen insanlardır.Ben elimde hafif bir bavulla dolaşıyorum.Bu bana istediğim yaşamı sürdürmek için yeterli zmanı veriyor.Asıl özgürlük yaşamak için kazandığın zamandır''.


Haber:Bahar Çakmak