“Bir yeri seversen, orası dünyanın en güzel yeridir“

Van'ın Gevaş Belediyesi tarafından yapılan organizasyon ile 'Vizontele-Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği'nin ilki gerçekleştirildi. Şenlik fikrinin kaynağının, çekimlerinin ilçede yapıldığı 'Vizontele' filmi olduğunu söyleyen Gevaş

VAN 30.05.2016 10:53:54 0
“Bir yeri seversen, orası dünyanın en güzel yeridir“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Cumartesi günü gerçekleştirilen şenliğe Van Valisi İbrahim Taşyapan, Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Doğa Gözcüleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, sivil toplum örgütü temsilcileri, ilçedeki muhtarlar, öğrenciler, aileleri ve bisiklet tutkunları katıldı. 
Şenliğin startı Artos Dağı eteklerinde bulunan Rez bölgesinden verildi.
Şehir merkezinden araçlarla gidilen bölgede şenliğin önce açılış konuşmaları yapıldı.

"DÜNYANIN EN GÜZEL YERİ..!"
Şenliğin düzenleyicisi olarak ilk konuşmayı Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan yaptı.
Etkinlik fikrinin nasıl oluştuğunu anlatan Hakan, şunları söyledi:
"Etkinliğimizin bilgi kaynağı vizontele filmidir. Filmdeki belediye başkanı karakterinin bir sözü vardır, derki bir yerde mutlu mesut olmanın şartı orayı sevmektir, sen bir yeri seversen orası dünyanın en güzel yeridir, dünyanın en güzel yerini sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri değildir. Gibi samimi duygularla ifadesi vardır. Bundan hareketle ben de derim ki doğasıyla, kültürüyle, gelenekleriyle, tarihiyle Gevaş dünyanın en güzel yeridir. Dünyanın en güzel yerine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz."

GELEKENSEL OLACAK
Filmin yapımcı ve oyuncusu Yılmaz Erdoğan'ın işleri nedeniyle gelemediğini, ancak etkinlik geleneksel olacağı için gelecek yıl beklediklerini ifade eden Hakan, şunları dedi:
"Etkinlik için Yılmaz Erdoğan ile de görüştük, çok keyifle kabul etti. Amerika'da olduğu için bugün aramızda olamadılar. Bu etkinliğimizi zaten geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz, inşallah seneye onları da aramızda görmek isteriz. Bu fikir ilk bizde oluştuğunda sosyal medya ile paylaştık. İlk düşündüğümüz gelip birkaç bisikletle buradan şehir merkezine gitmekti. Böyle ufak bir şey düşünmüştük, fakat inanılmaz bir ilgi gördü. Biz de daha geniş çaplı bir şey tasarlamaya başladık. Üniversiteden, şehir merkezinden bisiklet meraklıları, sevdalıları büyük bir kitle ile karşılaştık."

45 GÜNDE BİSİKLETİ ÖĞRENDİ
Hayatında bisiklete hiç binmediğini ve etkinlik sayesinde öğrendiğini de anlatan Hakan, şunları kaydetti:
"Ben de 40 yaşındayım, şimdiye kadar bisiklet nedir bilmezdim, 45 gün içinde öğrendim, şimdi ben de sizlerle birlikte birazdan bisiklet süreceğim. Bu programı hazırlarken kalkınma ajansından çok değerli katkılar aldık. Başta Valimiz İbrahim Taşyapan olmak üzere bize cesaret veren, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum."

İYİ BİR PAZARLAMA TEKNİĞİ
Van Valisi İbrahim Taşyapan da yaptığı konuşmada, şenliğe "Deli Emin" isminin verilmesinin ve vizontele filminin ana fikir yapılmasının doğru bir düşünce olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Bu güzel günde çok güzel bir ortamdayız. Gevaş, Van gölümüzün kenarında en güzel ilçelerimizden biridir. Bu bahar gününde burada bisiklet şenliği yapacağız. Tabi vizontele filmi ile güzel ilçemiz daha da tanınır hale geldi. İlçenin tanıtımına büyük bir katkı sundu. Başkanımızın bu etkinliğe, filmdeki 'deli' rolündekinin ismini vermesi iyi bir düşünce. İyi bir pazarlama tekniği bence. Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın da bu etkinliğe katkısı oldu. Aslında filmdeki Deli Emin ilçedeki en akıllı kişidir. Bütün iyi işleri o yapıyordu. Aslında deli ile akıllı arasındaki çizgi nedir kestirmek kolay bir şey değildir. Bazı insanlar çok ileri zekalı olduğu için onlara deli diyebiliriz. Bu etkinliğin onun adına yapılması çok güzel bir düşünce. Başkanı bu konuda tebrik ediyorum. Bu düşünceyi bize açtığında kendisini desteklediğimizi belirttik. Sağlık Bakanlığımız da bu yıl sağlıklı yaşam için bisiklet üzerinde duruyor. Bisiklet doğaya en zararsız vasıtadır. İnşallah dağlarımızda, ovalarımızda, vadilerimizde hep güzellikler daim olur, insanlarımız mutlu olarak yaşar. Bize bu güzel günü yaşattıkları için belediye başkanımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından öğrencilere 20 adet bisiklet dağıtıldı.
Daha sonra da "Deli Emin" rolündeki bir ilçe sakini önde yer alarak, Vali Taşyapan başta olmak üzere bisiklet sürebilen tüm katılımcılar, bisikletlere binerek ilçe merkezine doğru hareket etti.
Vatandaşlar yol boyu bisikletçilere alkış tuttu. 
İlçe merkezinde de müzik dinletisi ve yemek molası verildikten sonra Akdamar yönüne doğru ikinci etap tura geçildi. Halayların da çekildiği şenlik bundan böyle her yıl tekrarlanacak.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı