Bir Sorun Var Demektir

Ejder Aşit

VAN 8.11.2017 09:14:19 0
Bir Sorun Var Demektir
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Hayat sorunları içinde taşıyor. Gözler bu çıkmazlardan kör olmuşsa, dolap beygirine dönmüşse sözler ve düşünceler, sonucu akim girişimler girdabında debeleniyorsa fıtrat, boş söz, faydasız amel, şerir, akılsız, laf anlamaz insanlar yanaşıyorsa limanlara burada bir sorun var demektir.

Topluma reçete sunması gereken zatlar bir eli yağda bir eli balda ahkâm kesip bir de derde derman olmayan kallavi kelimeler israf ediyorsa bir sorun var demektir.

Siyaset dönüp dolaşıp aynı döngüye geliyorsa, solcusu, milliyetçisi, İslamcısı aynı değirmende öğütülüyorsa, farklılıkları ayna’da duran resim ise sadece, burada sorun var demektir.

Orta sınıf ev alamıyor, kriterleri belirleyenler, zenginleri dikkate alıp buna göre kurallar koyuyorsa, zengin ve fakir arasındaki uçurum giderek derinleşiyorsa, burada bir sorun var demektir.

Eğitimde değişkenlik sabiteyse, müfredat siyasilerin oyun hamuru haline gelmişse, öğretmenler, öğrenciler üzerinde öğretmenlik fantezilerini tatmin edip ev ödevlerini bol bol veriyorlarsa ve bundan ötürü çocukları okuldan soğutmayı beceriyorlarsa burada sorun var demektir.

Öğrenciler, okulu rutin bir meslek olarak görüyorsa, bir vecibeyi yerine getirmek için gidiyorlarsa burada bir sorun var demektir.

Aile’de sınırsızlık sınır olarak görülüyorsa, eşler ve çocuklar birbirine yabancı, bunları bir arada tutan bağ televizyon, sosyal medya, telefon ise, uyarı ve sevgilerini ikonlarla yapıyor ve Messenger üzerinden haberleşiyorlarsa burada sorun var demektir.

İnsan, “ben”likten biz olmaya doğru yol alamıyorsa, kibir dağlarından tabuları varsa, özeleştiriyi unutup eleştiri hastalığına yakalanmışsa burada sorun var demektir.

Müslümanlar iman’dan, Kur’an’dan bîhaber yaşayıp hayatlarında Kur’an’ın önemli olduğu iddia ediyorlarsa burada sorun var demektir.

Müslümanlar iman’dan, hayatlarında Kur’an’ın önemli olduğu iddia ediyorlar ama Kur’an’dan bîhaber yaşıyorlarsa burada sorun var demektir.

 

Tepeden tırnağa, dilden kalbe, zerreden kürre’ye, A’dan Z’ye, elif’ten ye’ye hayatı irdelemek gerekiyor. Başkalaşım sendromu yaşanıyor. İnancı zayıf kimselerin malları ve evlatları kalplerde derin yarıklar bırakıyor, imrenerek, örnek gösterilerek konuşuluyor.

Su bulanmayınca durulmaz, demişler. Her şey bulandı şimdi arınma vakti...

Allah’a emanet olun….

Selametle…