Bir sezon daha geride kaldı

Bir sezonu da geride bırakan Van Büyükşehir Belediyespor, 36 haftalık maç maratonun da, 10 galibiyet 12 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı.

VAN 3.05.2016 19:05:35 0
Bir sezon daha geride kaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
     Rakip filelere 33 gol gönderen kalesinde 46 gol gören kırmızı siyahlı ekip, sezonu 42 puanla 16. Sırada tamamladı.
2015-2016 Futbol sezonu da, iyisiyle kötüsüyle geride kaldı. İlimizi Spor Toto 3. Ligde temsil eden Van Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon olduğu gibi bu sezonu da, zor atlatabildi. Ligin ilk devresine, teknik direktör, Tarık Daşgün’le başlayan kırmızı siyahlılar, daha sonra teknik sorumlu olarak Zeki Yılmaz’la yola devam etti.

      Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor,ligin ilk devresindeki kötü gidişatına, ligin 2. Devresinde de devam etti. Son haftalarda küme düştü düşecek denilen Van Büyükşehir Belediyespor,ligin son haftasın da oynanan karşılaşmaların 2. Devresinde, ligde kalmayı garantiledi. Ligin son haftasında, Van Büyükşehir Belediyespor’un, Manavgatspor, Gölcükspor’un Niğde Belediyespor ve Çorumspor’un Körfez İskenderunspor maçında galip gelmesi kırmızı siyahlı ekibi ligde bırakmaya vesile oldu. Tersi sonuçlar çıkmış olsaydı, takım lige veda etmiş olacaktı.

       ligin ilk devresini, 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet, toplam 20 puanla kapattan Van Büyükşehir Belediyespor, rakip fillelere 20 gol atarken, kalesinde 31 gol gördü. Ligin 2. Devresin de Antalya’da kampa giren kırmızı siyahlı ekip, 6 yeni transferle ligin 2. Devresine başladı. Ligin 2. Devresin de 18 haftalık marattonda, 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan kırmızı siyahlılar 22 puan toplayarak sezonu 42 puanla 16. Sırada tamamladı.
     Son 2-3 sezondur ligde sıkıntılar yaşayan Van Büyükşehir Belediyespor, önümüzdeki sezon için neler yapacağı, nasıl adımlar atacağı, şimdiden merak ediliyor. Taraftarların beklentisi iyi bir kadronun oluşturulması, yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmamasıdır. Bölge: Salih Deniz