"Bir Milyon Amatör Denizci Projesi" Van'da hayata geçiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2023 hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen "Bir Milyon Amatör Denizci Projesi" Van ilinde hayata geçiyor.

VAN 5.03.2019 18:23:14 0
"Bir Milyon Amatör Denizci Projesi" Van'da hayata geçiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

     Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e kadar 1 milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamayı hedefleyen proje start aldı.
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 'Amatör Denizci Belgesi' ile ilgili bir toplantı yapıldı. Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Deniz Ticaret Odası Van Temsilcisi Nevzat Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İl Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.


          Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Van'ın turizmi açısından  Van Denizi'nin önemli bir değer olduğunu, söz konusu proje ile bunun ihya olacağını söyledi.


            Vatandaşların Van Denizi ile daha fazla buluşması ve bundan yeterli düzeyde faydalanması için bu çalışmayı önemsediklerini belirten Tevke, "Umarım, bu ve benzeri çalışmalar sayesinde, insanlarımız, gençlerimiz Deniz dediğimiz Van Denizi ile daha fazla bütünleşir ve kıymetini daha iyi bilir. Van Denizi bu bölge için, bölgenin turizmi için önemli bir nimet. Fakat yeterli düzeyle faydalanılmıyor. Amatör denizci belgesi sayesinde insanlar kiralayacağı teknelerle veya sahip oldukları teknelerle bir doğa harikası olan Van Denizi ile adeta kucaklaşacak. Bugün en yakın İtalya'da insanların bir evi, bir arabası, bir teknesi var. İtalyanlar hafta sonu tekneleriyle Adriyatik denizini gezer. Bizim insanımızın İtalyanlardan ne eksiği var. Van Denizi'nin Maldiv sahillerinden daha güzel kıyıları var. Fakat bu kıyılara ancak teknelerle gidilebiliyor. Bunun yanı sıra önemli olan diğer bir husus ise Van'da tekne üretimi yaygınlaşacak. Bu da yeni bir iş sahası, yeni bir istihdam sağlayacak. Dolayısıyla her mevsim Van Denizi canlı kalacak. Kışın bile insanlar Van Denizini gezme fırsatı bulabilecek" dedi.


           Toplantıda Van'da yapılması planlanan "Amatör Denizcilik Belgesi' ile bilgili bilgiler veren Deniz Ticaret Odası Van Temsilcisi Nevzat Aydın, bu projenin Van ilinde hayata geçirilmesinin son derece isabetli olduğunu söyledi.
"Denizci Ülke Denizci Millet' sloganı ile başlayan proje çerçevesinde Van ilinde ilk etapta 5 Bin kişiye 'Amatör Denizci Belgesi' vermeyi planladıklarını belirten Aydın, Proje doğrultusunda teorik ve pratik eğitimlerin verileceğini belirterek, söz konusu belge için 18 yaş üstü her kesin başvuru yapabileceğini söyledi.