Bir cümleyle silahlar susar!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş önceki akşam Van'da düzenlenen iftar programına katıldı. İpekyolu Belediyesi ve HDP Van İl Başkanlığı tarafından tertiplenen iftar programında konuşan Demirtaş, çatışmalı sürecin sona ermes

VAN 25.06.2016 12:04:45 0
Bir cümleyle silahlar susar!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil Harmancı

İpekyolu Belediyesi ve HDP Van İl Örgütü tarafından, Musa Anter Barış Parkı arkasındaki alanda organize edilen iftar yemeğine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, HDP-DBP Van İl Eş Başkanları, HDP Van Milletvekilleri, Van Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ve halk katıldı.
Programda ilk konuşmayı İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser yaparak, zor bir süreçten geçildiğini söyledi.
"O ŞEHİRLERİMİZ ESKİ HALLERİNE DÖNECEK"
Daha sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşma yaptı. Demirtaş, "Allah hayrınızı, duanızı, orucunuzu kabul etsin ve barışa vesilesine olsun" diyerek halkın ramazan ayını kutladı.
Demirtaş; "Çekilen acılar elbet sona erecek. Bu kadar büyük bedeller ödeniyorsa özgürlük dolu günlere kavuşacağız demektir. Geride kalan 6-8 ay boyunca Cizre, Silopi, Nusaybin, Gever, Şırnak'ta böyle bir yıkım olmasın diye, işler bu noktaya gelmesin diye elimizden geleni yaptık. Ama gözleri mühürlenmiş, gözü kararmış, eline tarihi bir fırsat geçmiş gibi Kürt kentlerini yakıp yıktılar." ifadelerini kullandı. "Yüksekova'yı, Sur'u, Cizre'yi kaderiyle baş başa bırakmayacağız." diyen Demirtaş, "Van Belediyesi bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Yapılabilecek kampanyalarla birbirimizle dayanışacağız. O kentlerimiz mutlaka eski haline dönecek" dedi.

"BİZ DEDİĞİMİZDE 'HAİN' İLAN ETTİLER"
Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ben Cizre'yi yaktığınızda Bodrum ve Antalya'yı da yakarsınız demiştim. Bu bir tehdit olarak algılandı, oysa benim demek istediğim şu; Bodrum'da, Antalya'da oteller bile bomboş. Cizre'nin durumu Antalya'yı, Bodrum'u yakından ilgilendirir. Biz bunu durdurmaya çalıştık. Rusya uçağını düşürerek kabadayılık yaptılar, siyasetsizlik yaptılar. Biz onlara yanlış yapıyorsunuz dedik, bizi hain ilan ettiler. Bakın şimdi Rusya'ya mektuplar yazıyorlar, Suriye ile barış istiyorlar. Sen seçim kazanabilirsin, ama kazanarak kaybediyorsun. Ne Mısır, ne Kürt, ne Alevi politikasında başarılı oldunuz, sorunlar daha da büyüyor. Şimdi gidin Başbakana sorun tüm bunların sorumlusu HDP diyecek. Elinde ki medya unsurlarıyla yalan üfürmeye devam ediyorlar."

KAYYUM MESELESİ
DBP'li belediyelere kayyum atanmasına ilişkin son günlerde yapılan tartışmalara da değinen Demirtaş; "Seçimle kazanamayanlar şimdi kayyumla elde etmeye çalışıyorlar. Müffettişler belediyelirimizde 13 aydır teftiş yapıyor. Hırsızlık yok, yolsuzluk yok. Ama yok bu defa da 'teröre yardım' bahanesine sığınıyorlar. Seçimle alamadıklarını bu şekilde alacaklarını hesaplıyorlar. Buna izin vermememiz lazım. Van'daki STK'lar, muhtarlar çıkıp açıklama yapmalılar. 'Kardeşim bunları halk seçti, sen kayyum atarsan biz onu tanımayız' desinler." şeklinde konuştu.

"DOLMABAHÇE'DE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDELİM"
"Biz zulmünün önünde boyun eğmeyeceğiz ama insanoğlu ağaçta yetişmiyor, Türkün, Kürdün evladı da ölmesin istiyoruz. Bütün acılara sahip çıkıyoruz. Barış karşılıklı bir iş. Bir taraf barışı ister de diğer taraf sessiz kalırsa barış olmaz." ifadelerini kullanan Demirtaş konuşmasını şu şekilde tamamladı; "Buyurun, Dolmabahçe'de kaldığımız yerden devam edelim. Bu bir cümleye bakar ve silahlar susar. Ama bu adam barış yapmayacak, bundan emin olun. Bir gecede 3326 hakim, savcı, 50 Valinin yeri değişti. Bir okulun müdürü kim olacak, ya da elinden gelse ilkokulda ki sınıf başkanını o seçecek. Herşeyin kendisinin elinin altında olmasını istiyor. Ayrıca dokunulmazlık meselesine gelince, hiçbir şey gözümüzde değil. Yüksekova'nın haline bakarak utanırız. Canımızı alsalar halkımıza borçlu gitmiş oluruz. Ama sizlerin de bu baskılar karşısında korkmadan yürümeniz lazım. Başka türlü düzelmez, halk düzeltecek." diye konuştu. "
İftar programının ardından geceyi Van'da geçiren Demirtaş, dün Yüksekova ilçesinde katılacağı iftar programı için kentten ayrıldı.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı