Bir belediye başkanı nasıl olmalıdır?

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Van Şubesi, Belediye başkanı olacak şahısların taşıması gereken özellikleri İLKHA'ya değerlendirdi.

VAN 24.02.2014 10:00:24 0
Bir belediye başkanı nasıl olmalıdır?
Tarih: 01.01.0001 00:00
2014 yerel seçimlerine günler kala bir taraftan Partilerin seçim çalışmaları devam ederken bir taraftan da aday tanıtım programlar son sürat sürüyor.



Peki, belediye başkanı seçerken nelere dikkat edilmeli, Halka hizmetçi olması gereken belediye başkanı gerek kişisel gerekse de sosyal anlamda ne tür özelliklere sahip olmalıdır. En önemlisi de Müslüman halkımız nasıl bir belediye başkanı profili hayal ediyor. Tüm bu soruları Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın’na yönelttik.



Belediye başkanlığı görevini yürütecek kişinin pek çok özelliklere sahip olması gerektiğini söyleyen Altın, “Hizmetine talip olduğu kentin, sosyal ve kültürel özelliklerini çok iyi bilmeli, takip edilen amaçlar hiçbir zaman kişisel olmamalıdır” dedi.



“Belediye başkanı hakkaniyet içerisinde hizmet etmeli”

Her şeyden önce seçilecek olan belediye başkanının o kentin insanı olması gerektiğini belirten Harun Altın, “Belediye başkanı seçilecek şahıs ithal olmamalıdır. Seçileceği kenti iyi bilmeli hatta o kentte yetişmelidir. Bir yerin sorunlarını en iyi bilen oranın insanıdır. Bunun yanında yine Belediye başkanı olacak ya da bu hizmete talip olan şahıs kucaklayıcı olmalıdır bunlar teknik anlamda taşıması gereken özelliklerdir. Burada bunlardan daha önemli olan ve olmazsa büyük problemler çıkacak olan Dürüstlük, Belediye malına sahip çıkması ve Allah’tan korkmasıdır. Çünkü kol kendisini gözeten bir zatın varlığından haberdar olduğu zaman hiçbir şekilde halkın kendisine hizmet için emanet ettiği emanete ihanet etmez. Gelen paralarda her vatandaşın eşit şekilde hakkı olduğu bilinci ile hakkaniyet içerinde hizmet eder” şeklinde konuştu.



“Belediye hizmetleri doğumdan önce başlayıp ölümden sonraya kadar devam etmeli”

Belediye Başkanı olacak şahsın hak hukuk noktasında çok hassas davranması gerektiğini ifade eden Altın, “Hz Ömer (ra)’ın adaleti ile hükmetmeli ve kentte yapılması gerekip de yapılmayan her işten kendisini sorumlu tutmalıdır. Çünkü belediye kurumları hizmetleri doğumdan önce başlamalı ve ölümden sonraya kadar da devam etmelidir.” İfadelerini kullandı.



“Kimi seçtiğinize dikkat edin”

Seçmenlere de önemli uyarılarda bulunan Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın, “Gerçek anlamda bir adalet ve hizmet görmek istiyorsanız kimi seçtiğinize çok dikkat edin” uyarısında bulundu.



“İdeoloji ve partizanlık ön plana çıkmamalı”

Belediye seçimlerinde ideolojik davranılmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Altın, “Kentimiz belediyecilik hizmetleri noktasında bu haldeyse bu ideolojik bir seçimin sonucudur. Burada insanlar ideoloji ya da partiye göre davranmamalı hatta olması gereken tüm belediye başkanlarının bağımsız olması yani bir parti bünyesinde bulunmamasıdır. Çünkü işin içine particilik ya da ideoloji girince ne yazık ki hizmet arka planda kalıyor. İdeoloji ve partizanlık ön plana çıkıyor” ifadelerini kullandı.



Siyasi partilere de seslenen Altın, “Barış içinde yarışın. Kaybeden hiç kimse olmasın kazanan ilimiz olsun” çağrısında bulundu. (Murat Dalgın-İLKHA)