Bina yıkımları devam ediyor

Van'da 23 Ekim-9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından başlayan ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Uzun süre gündemde yer alan İkinisan Caddesi'ndeki o binanın yıkımı da bitmek üzere.

VAN 29.11.2014 10:12:45 0
Bina yıkımları devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
       
         Van'da deprem sonrası çok sayıda bina ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak belirlenmişti. Ağır hasarlı binaların yıkımı depremin üzerinden üç yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen devam ediyor. Orta hasarlı binaların ise güçlendirme çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda AFAD'tan yapılan açıklamada, orta hasarlı binalara bir ay daha mühlet tanınmış, mutlaka güçlendirilmeleri istenmişti. 31 Aralık 2014 tarihine kadar güçlendirilmeyecek olan orta hasarlı yapıların, otomatikmen ağır hasarlı olacağı ve yıktırılacağı belirtiliyor. 

            Bu arada Van'da uzun süre yıkılacak mı, yıkılmayacak mı tartışmalarına sahne olan, basında 'pislik saçan bina' olarak nitelendirilen İkinisan Caddesi üzerindeki ağır hasarlı binanın yıkımına da üç hafta önce başlanmıştı. Binanın çok büyük bir bölümü yıktırıldı, şimdi kalan bölümün yıkımı da sürüyor. 
 Hatırlanacağı üzere gazetemizin 26 Eylül 2014 tarihli sayısında 'Bu bina pislik saçıyor' başlıklı haberimize konu olan bina, geçtiğimiz haftalarda üç iş makinası tarafından yıktırılmaya başlanmıştı. 
Gazetemizin haberinde yıkımı geciken binada her türlü pisliğin yapıldığı gündeme gelmişti. Söz konusu haberimizin ardından valilik tarafından detaylı bir açıklama gönderilmiş ve mahkeme kararından dolayı yıkımın geciktiği ifade edilmişti.    

Bölge: Fehmi Tekdur