Bilici ve Soğanda Urartu Müzesi'nin inşaatını gezdi

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici beraberindeki İl Başkanı Av. Zahir Soğanda ile birlikte yapımı devam eden Müze inşaatını gezdi.

VAN 16.09.2014 11:57:32 0
Bilici ve Soğanda Urartu Müzesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
               İpekyolu ilçe sınırlarında bulunan Van Kalesi karşısında yapımı devam eden Müze inşaatını  gezen AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ve İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, müze hakkında İl Müzeler Müdürlüğü Başkan vekili Fatih Arap tarafından bilgi aldılar. Eski müzede 3 bin adet eserin olduğunu ve  yapımı devam eden Müzede ise ilk etapta 6 bin 500 adet eser sergileneceğini söyleyen Müzeler Müdürlüğü Başkan Vekili Fatih Arap, bu sayının da artacağını ifade etti. 


 Modern bir yapıya sahip olan Müzenin bölgeye de hitap edeceğini söyleyen Milletvekili Bilici ise müzenin tüm vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Milletvekili Bilici ve Başkan Soğanda daha sonra Van Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul'u makamında ziyaret etti. 
Öte yandan Çiftci ile Soğanda daha sonra birlikte Bardakçı ilköğretim okulunu ziyaret ederek, öğrencilere kırtasiye malzemeleri ve gofret dağıttı.              


Bölge Haber Merkezi