Bilboard afişlerini kimler yırtıyor?

Van'daki bazı bilboardlara asılan çeşitli siyasi partilerin reklam afişleri kısa süre içinde yırtılıyor. Bazı partilere ait reklam afişlerinde ise çizik yok.

VAN 22.05.2015 09:20:14 0
Bilboard afişlerini kimler yırtıyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da kentin belli bölgelerinde bulunan reklam afişleri asıldıktan kısa süre sonra zarar görüyor. Özellikle iktidar partisi olan Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afişleri, çok kısa süre içinde yırtılıyor veya zarar görüyor.
Kentin herhangi bir caddesinde yan yana olan iki siyasi parti afişlerinden biri zarar görürken, diğerinin görmemesi ise dikkat çekiyor.
Vatandaşlar ise herkesin siyasi görüşüne saygı duyulması gerektiğini belirterek, "Seçimler yaklaşıyor ve her parti kendi reklamını yapmak için çabalıyor. İlimizdeki çocuk yaştaki bazı gençler, adeta çete olmuş. Kendi siyasi partilerinin dışındaki tüm partilerin reklam afişlerine zarar veriyorlar. O çocuklara bu ülkenin cumhurbaşkanı ve başbakanına yönelik nefret tohumları aşılanmış. Kendi ülkesinin başındaki isimlerin fotoğrafının asıldığı bilboardlara her türlü zararı vermeyi alışkanlık edinmişler. Bu sorunun çözülmesi için biraz olsun kafa yormak lazım. Özellikle kentin belli bölgelerinde yan yana olan Ak Parti ve HDP reklam afişlerinin biri zarar görürken, diğerinin görmemesi çok manidar. Yine Başbakan ve Cumhurbaşkanının afişlerindeki fotoğrafın göz, burun, kulak kısımlarına HDP'nin küçük logolarının yapıştırıldığı gözleniyor. Üstelik bunlar çok ama çok kısa süre içinde oluyor. Afiş asıldıktan hemen sonra nefret ekipleri harekete geçiyor. Bu, oldukça yanlış bir tutumdur. Her siyasi partinin bu bölgede özgür şekilde çalışmasını yapmasını istiyoruz" yorumlarında bulunuyor.

Bölge: Fehmi Tekdur