Beşinci kez ‘birinci’ oldular

Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi, Van'da düzenlenen okul sporları Halk oyunları müsabakasında, yıldızlar düzenlemeli dalda üst üste 5. defa birinciliği elde etti. Okul Müdürü Öner Çayırlı, başarıda tekerrürü sağlay

VAN 16.02.2018 19:35:22 0
Beşinci kez ‘birinci’ oldular
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Son 3 yılın il ve bölge şampiyonu ve aynı zamanda aynı yıllar içerisinde üst üste Türkiye ikincisi olan Van Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu bir kez daha birinciliği kimseye kaptırmadı.
   Gazetemizin sorularını yanıtlayan Ekip eğitmeni Yasemin Yaşlak,  yıllardır Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu'nda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Artık yüzlerle ifade edilecek öğrenciye kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan Halk oyunlarımızı öğretiyoruz. Son 4 yıldır sadece ilde ve bölgede değil Türkiye'de önemli dereceler aldık. Sadece yarışma olarak değil uluslararası düzeyde düzenlenen festivallerde çocuklarımızla birlikte Van'ın folklorik öğelerini tanıttık. Bu noktada bize her türlü desteği veren okul idaremize teşekkür ediyorum. Bu yıl kendilerine ve Van ilimize bir Türkiye şampiyonluğu hediye edeceğimize inanıyorum" dedi.
Okul Müdür Yardımcısı İhsan Ekin ise,  ekonomik etkenlerden dolayı oldukça dezavantajlı bir bölgede olan öğrencilere sosyal, kültürel ve sportif anlamda olanaklar sunmak için son yıllarda okul olarak ciddi programlar düzenlediklerini dile getirdi. Ekin, "Bu çalışmalar neticesinde yüzlerce öğrencimize salon hokeyi, halk oyunları, biatlon, futbol, basketbol gibi sportif, bağlama, gitar ve resim gibi kültürel ve sanatsal faaliyetlerle ulaştık. Böyle güzel dereceler bizi oldukça sevindiriyor fakat bizim için asıl olan çocuklarımızın günümüzün olumsuz çağında böyle etkinliklere yönelmesidir. Sportif başarı açısından en büyük hedefimiz ülkemizi yurt dışında olimpiyat, dünya şampiyonası gibi üst düzey müsabakalarda temsil edecek sporcular yetiştirmektir. Şu an milli takım alt yapılarına gönderdiğimiz çocuklar çok kısa zamanda bizi bu hedefe ulaştıracaktır. Eğitmen hocamıza, Okul Müdürümüz Öner Çayırlı'ya  ve bize desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı tekrar tebrik ediyorum" dedi.
   Daha sonra gazetemize açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Öner Çayırlı, yıllardır bize büyük başarılar kazandıran ve bugün de yeni bir başarı kazandıran öğrenci ve eğitmenlerime teşekkür ediyorum. Bundan 3 yıl önce gün aşırı derecede terör saldırılarına maruz kalan ve bu sebeple imajı zedelenen okulumuzun imajını düzeltmek için kurum amirlerimiz, öğretmen, öğrenci ve velilerimizle kendimize büyük hedefler koyduk. Şükür ki, hedeflerimize ulaşmak için çok beklemedik. Son 3 yıldır sadece ilde ve bölgede değil Türkiye'de birçok dalda dereceler aldık. Uluslararası festival ve şenliklerde sadece ilimizi değil ülkemizi de temsil etme şerefine nail olduk. Şimdi biatlon, basketbol, futbol, voleybol, halkoyunları, hokey gibi dallarda 120'yi aşkın öğrencimiz lisanslı olarak bu sporları sürdürmekte 250'yi aşkın öğrencimiz ise bu branşlarda eğitim, malzeme desteği almaktadır. Çoğu branşta milli takımların alt yapısında birçok öğrencimiz yer almaktadır. En kısa zamanda onları milli forma altında göreceğimizden eminiz. Bu konuda gerekli sporcu kaynağına sahibiz. Son yıllarda bakanlığımız ve belediye başkanlığımızın desteğiyle  de maddi ve manevi birçok sıkıntı gidermiş olduk. Bu yüzden bundan sonrasını hep bugünden daha aydınlık olarak görüyoruz. Son olarak bize her türlü desteği veren  İpekyolu Halk Eğitim Müdürümüz Zafer Kayakeser'e,İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şükrullah Yavuzer'e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Tevke'ye ve ayrı bir parantez içinde okulumuza her manada destek  olan  İpekyolu Başkan Vekilimiz Cemil Öztürk'e ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın'a okulum ve velilerim adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.