Beş ay geçti, tadilat yok…

Van’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde Hastane Caddesi üzerinde meydana gelen bombalı saldırıda hasar gören binaların hepsinin onarımı tamamlanırken, bir binada ise henüz çalışma yapılmadı. Beş ay geçmesine rağmen tadilat yapılma

VAN 12.02.2017 15:42:32 0
Beş ay geçti, tadilat yok…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van’da 12 Eylül 2016 tarihinde Kurban Bayramı’nın ilk günü meydana gelen patlamada 50 vatandaş yaralanmıştı. Bomba yüklü aracın patlatılması sonucu, Ak Parti İl Başkanlığı binası başta olmak üzere, beş-altı bina ve 300'e yakın iş yeri hasar görmüştü. Özellikle polis noktasının bulunduğu bölgedeki binalar, kullanılamaz hale gelmişti.


      Aradan geçen beş aylı süre zarfında tüm binalar onarılıp yeniden hizmete girerken, Ak Parti İl Teşkilatı’nın yanındaki binada henüz hiçbir çalışma olmadığı görülüyor. Kırılan camların ve hasar gören dış cephenin söküldüğü bina olduğu gibi duruyor.


      Vatandaşlar ise söz konusu binanın adeta patlamayı hatırlattığını ve birçok kişinin psikolojisini bozduğunu belirterek, “Bu binada bir an önce çalışma başlatılıp tadilat edilmeli. Eğer bina aşırı hasarlıyla gerekli tetkikler yapıldıktan sonra yıkılması gerekiyorsa, yıktırılmalıdır. Yoksa bu bina öyle bu haliyle bırakılırsa kent açısından çok kötü olur. Zira bu bina adeta patlamaları hatırlatıyor. İnsanlar söz konusu binanın yanından geçince bile tedirginlik hissediyor” ifadelerini kullandı.


         Söz konusu patlamada büyük zarar gören binalardan biri de Ak Parti İl Başkanlığı binasıydı. Söz konusu binanın baştan sona yenilendiğini ve hizmete girdiğini belirten Ak Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, kendi binalarının baştan sona yenilendiğini belirtmiş ve “Bu binada gördüğünüz her şey değişti. Elektrik tesisatlarından, su tesisatına, boya badanadan, masasına vs. her şey değişti. Maddi anlamda da büyük sıkıntılar yaşadık. Ama Allah’a şükür binamız hizmete girdi. Halkımız gelip gidiyor, geçmiş olsun dileklerini iletiyor. Bizler kısa süreliğine başka bir binaya taşınmıştık. Bu binanın tamamlanması ile yeniden binamıza kavuştuk” ifadelerini kullanmıştı.

BÖLGE GAZETESİ