BENİM KALBİM TEMİZDİR!...

Kalpler o kadar temizdir ki, yetim hakkı gözetemez,

VAN 25.01.2015 21:09:10 0
 BENİM KALBİM TEMİZDİR!...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 BENİM KALBİM TEMİZDİR!...

Namus kavramı ayaklar altında, kıymet bulduğu alanın önemli bir bölümünde sadece kadına münhasır kılınır, yani sadece kadın namus olarak değerlendirir erkeği ilgilendirmiyormuş gibi!..

Hak hukuk ihlallerinde sınır tanımaz, yalanda iftirada bir besi görmez, fitnenin şerrin yerleşmesi için her şeyi mubah görür, din denince yaban eşekleri gibi kaçar! Ardından da “Benim kalbim temizdir” der!..

Acaba kalp derken et parçasını mı anlıyorlar bu salaklar, eğer böyle sanıyorlarsa et parçasındaki temizlik kendi maharetleri değil aksine yaratıcının tabiri caizse özenerek yerleştirdiği kafes onu maddi kirlerden koruyor taşıyıcısına ihtiyaç hissetmeden.

"Benim kalbim temizdir” der, Allah’ın belirlediği sınırların hiçbirine riayet etmez, istediği gibi davranır, istediği gibi giyinir, istediği gibi yaşar bütün bunlar Allah’ın hoşlanmadığı alanlar olsa bile bunları işleyen kişi çok kolaylıkla benim kalbim temizdir Allah kalplere bakar der işin içinden çıkmaya çalışır.

Her konuda bize rehber olan kur-an bu konuda da “kalbimiz temizdir” diyenlere en güzel cevabı vermektedir. Sosyal hayatın idamesinde toplumsal huzurun yakalanması, barışın, adaletin, tahammülün sınırlarını çizen şu ayetlere baktığımızda, yüce rabbimiz şöyle buyurmaktadır.  “İçinizde olanı en iyi Rabbiniz bilir. İyi kimselerseniz bilin ki O şüphesiz, Kendine başvuranları bağışlar.(İsra:25)”

Savurganlığın israfın alasının yaşandığı toplumumuzda gelir dağılımındaki adaletsizlikler, yeraltı ve yerüstü kaynaklarının sömürülmesi sonucunda ortaya çıkan yoksulluklara karşı mücadele verilmez kalbin temizliğinden bahsedilir. Kalp temizliğinden o kadar övünülür ki, en yakınlarının bile içinde bulunduğu sefaletten haberleri olmaz.

Amel(yaşamak) yerine kalplerinin temizliğiyle öğünenler acaba bu emirlere riayet ediyorlar mı? “Yakınına, düşküne, yolcuya hakkını ver; elindekileri saçıp savurma. Saçıp savuranlar, şüphesiz şeytanlarla kardeş olmuş olurlar; şeytan ise Rabbine karşı pek nankördür. Rabbi’nden umduğun rahmeti elde etmek için, hak sahiplerinden yüz çevirmek zorunda kalırsan, onlara hiç değilse tatlı bir söz söyle. Elini boynuna bağlayıp cimri kesilme, büsbütün de açıp tutumsuz olma, yoksa pişman olur, açıkta kalırsın. Doğrusu senin Rabbin dilediği kimsenin rızkını genişletir ve bir ölçüye göre verir. O kullarını gören ve haberdar olandır.(İsra:26-30)”

Kalpleri o kadar temiz ki, anne-baba rolünde olanlar çocuklarını daha ana rahmindeyken öldürmekten kaçınmazlar.

Kalpler o kadar temiz ki, çocuklarını kucaklarına alıp okşamaz sevgi göstermez, göğüsleri bozulmasın diye emzirmezler. Doğal olarak fıtraten var olan sevgiyi kontrol edebilmek için öz evlatlarından esirgedikleri seviyi başka alanlar reklam olsun diye yayarlar.

Kalpler o kadar temiz ki, çocuklarını kreşlere çocuk bakıcılarına bırakmaktan, kendi doğurdukları öz yavrularından uzak kalmayı seçerler. “Çocuklarınızı yoksulluk korkusuyla öldürmeyin. Biz onlara da size de rızık veririz. Onları öldürmek, şüphesiz büyük bir günahtır.(İsra:31”

Kalpler o kadar temiz ki, zinaya yaklaşmayı bile yasaklayan, kalpleri evirip çeviren Allah’ın buyruğunu bir kenara bırakıp zinanın her türlüsüne resmiyet kazandırılmasına sessiz kalır, görmezden gelirler. “Sakın zinaya yaklaşmayın; doğrusu bu çirkindir, kötü bir yoldur.(İsra:32”

Kalpler o kadar temizdir ki, masum insanları gözlerini kırpmadan öldürür, ekonomik olarak sömürür açlığa sefalete ölüme terk eder.

Kalpler o kadar temizdir ki, yetim hakkı gözetemez, insanları bilgi ve güç yönünden etkisizleştirir yetim bırakır, Allah’a ve insanlara karşı verdiği sözü tutmaz istediği gibi kullanır. "Gerçekten, yetimlerin mallarını zulmederek yiyenler, karınlarına ancak ateş doldurmuş olurlar. Onlar, çılgın bir ateşe gireceklerdir. (Nisa:10)"

Kalpler o kadar temizdir ki, Ölçü ve terazide haddi aşarak her türlü insafsızlığı yapar, "Eksik ölçüp tartanların vay haline Ki onlar, insanlardan ölçerek aldıklarında noksansız alırlar. Kendileri onlara ölçtüklerinde veya tarttıklarında eksiltirler. (Mutaffifin:1-3)" Bildiği bilmediği her konunun peşine düşer fikir beyanında bulunur toplumda kargaşa çıkarmaya çalışır. "Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme; çünkü kulak, göz ve kalb, bunların hepsi ondan sorumludur. (İsra:36)"

Kalbim temizdir demekle kalp temiz olmuyor, kalbim temidir demek insanı kurtarmıyor çünkü insanı yaratan, insana kalp veren ve bu kalpte olanların en gizlisinden bile haberdar olan Allah “Yaratan bilmez olur mu? O, Latif'tir, haberdardır.(Mülk:14)”

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.