BENİM ADIM HANZALA

ELVAN ALKAYA

VAN 30.01.2015 10:46:53 0
BENİM ADIM HANZALA
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Çizimlerinde hep sırtı dönük, üstü başı dökük, yalın ayak gezen Hanzala’nın yüzünü ancak Filistin özgür olduğunda göstereceğini söylemişti Naci El-Ali. Kendisi maalesef Londra’da 22 Temmuz 1987 yılında uğradığı bir terör saldırısıyla hayatını kaybetti. Katledilişinden ağırlıklı olarak MOSSAD sorumlu tutuldu, ama hiçbir sonuç çıkmadı.


Vatanından 10 yaşında sürgün edilmiş ve hep o yaşta kalan bir garip mülteciyim… Dünyaya sırtını dönmüş, üstü başı yırtık pırtık,  yalın ayak Filistin direnişiyim.
Kah İsrailli çocukların kırmızı kalemlerle yazdığı “ Sevgiyle Ölün” bombalarının düştüğü masumların yanında,
Kah İsrailli askerlerin “Son Filistinli kalana kadar öldürmeye devam edeceğiz” hayalinin şehadet listesindeyim…
Yaşıtlarım İsrail hapishanesine sessizce girerken ya da bombalarla bedenleri paramparça olurken,
Ben o katledilen günahsız çocukların karikatürlerde görünen, ellerini arkada bağlamış küskünlüğüyüm…
Ben artık sadece Filistin’in değil, dünyada zulüm gören ancak yüzünü görmek istemediğiniz tüm Müslüman evlatlarının sembolüyüm!
Ben, Siyonist teröristlerin kaldırım taşlarına kanını dökerken sesini çıkartmadığınız, ama adı asırlara meydana okuyacak bir yiğidin çığlığıyım!
Ben Naci El- Ali’nin Filistin özgürlük mücadelesine silah yaptığı kara kaleminin kurşunuyum…
Hanzala’nın yüzü
Her Hanzala çizimine baktığımda aklıma düşen sesleri yazdım. Hanzala benim için mücadelesi yetim kalmış ümmet çocuklarını ifade ettiği için, yeri her zaman ayrı olmuştur…
Hanzala’nın çizeri Filistinli karikatürist Naci El-Ali, çizdiği karakter gibi 10 yaşında vatanından Lübnan mülteci kampına sürgün giden bir çocuktu. Mülteci kamplarında şahit olduğu Sabra ve Satilla katliamlarıyla beraber, beyninin duvarlarına hep Filistin özgürlük mücadelesini kazıdı. Lübnan Güzel Sanatlar Fakültesini bitirdiğinde, çocukluk yıllarının acılarını tasvir ettiği çizimleri arasından Hanzala dünyaya geldi. Kendi ruhu gibi, hep 10 yaşında kalmış ve ‘Filistin Direnişi’ sembolü olan Hanzala, aslında Naci El-Ali’nin iç dünyasını tasvir eder. Vücutları paramparça olurken, bir yandan Filistin bayrağını taşımaya çalışan çocuklara bakan Hanzala tasvirleri, çizerin siyah beyaz hayatının karelerinden kesittir. Hiçbir dine ya da ırka küfretmeyen, ancak sert figürlerle verdiği mesajlarla, görenlerin vicdanını ve duyarsızlığına tokat atan Hanzala, Filistin özgürlük sembolü sınırlarını aşarak tüm Müslüman çocuklarının direnişinin damgası haline gelmiştir.
Çizimlerinde hep sırtı dönük, üstü başı dökük, yalın ayak gezen Hanzala’nın yüzünün ancak Filistin özgür olduğunda göstereceğini söylemişti Naci El-Ali. Kendisi maalesef Londra’da, 22 Temmuz 1987 yılında uğradığı bir terör saldırısıyla hayatını kaybetti. Katledilişinden ağırlıklı olarak MOSSAD sorumlu tutuldu, ama hiçbir sonuç çıkmadı. Ölümünün bir yıl sonrasında, Paris’te, Naci El-Ali Dünya Gazete Yayıncıları Birliği tarafından 18. yüzyıldan bu yana en büyük karikatürist ilan edildi ve “Altın Kalem Özgürlük Ödülü” ne layık görüldü.
İslam terördür propagandası
Evet, yanlış okumadınız Paris’te, yani Fransa’da, ölümünden sonra kendisine ödül verildi. Ne ironik değil mi? Hani şu Peygamberimiz’e ve dünyada yaşayan tüm Müslümanlara hakaret eden derginin ülkesi. Charlie Hebdo dergisi işte, hani Srebrenitsa tecavüzlerini ve toplu mezarlarını adi bir şekilde çizen, Peygamberimiz’e tüm İslami değerlere küfür eden dergi. Hani sözde, İslami kaynağı ne idüğü belirsiz terör örgütü, karikatüristlerini öldürdü. Hani birileri de yılmadan, durmadan, sol paralelden Benim Adım Charlie Hebdo dedi! Hatta İsrail Charlie Hebdo’nun ülkelerinde sürekli satılması için girişimde bulunmaktan çekinmedi! Cumhuriyet gazetesi ve Kadıköy Belediyesi inatla Charlie Hebdo karikatürlerini yayınlayarak, medyaya sansür var algısına hizmet etti!
Benim dinim öldürmeye karşıdır, öldürülen Fransız çizerlerin hayatını kaybetmesine de sevinmedim. Ama benim adım Charlie Hebdo diyecek kadar da üzülüp sahiplenemedim. Dinime küfredenlerin, İslam terördür propagandası altındaki ajitasyonuna arka çıkamadım.
Naci El- Ali’nin kanı o kaldırım taşından silinmeden, dünyada Müslüman olduğu için katledilmesi vacip çocukların çığlığı dinmeden, dinime küfredenlerin arsız bir şekilde tutturduğu “İslam terördür” nağmeleri bitmeden de Adı Charlie olanlara karşı “Benim Adım Hanzala” demeye devam edeceğim.


.iktibasdergisi.

Yenişafak/ ELVAN ALKAYA