Belediyenin 6 aylık çalışmaları anlatıldı

Van Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediye eş başkanları, belediye meclis üyeleri ve daire başkanlarının katılımı ile 6 aylık brifing toplantısı düzenledi. Toplantıda gelecek yıl içerisinde yapılacak çalışmalar da değerlendirilirk

VAN 20.10.2014 14:04:36 0
Belediyenin 6 aylık çalışmaları anlatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait Tarımsal Destekler Daire Başkanlığı binası toplantı salonunda düzenlenen brifing toplantısına Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya’nın yanı sıra Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, genel sekreter yardımcıları da katıldı.
Brifing toplantısının açılış konuşmasını yapan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, seçim sonrası 6 aylık süre zarfında yaptıkları çalışmaların kısa bir özetini çıkararak, artı ve eksiklerini masaya yatırmak için böylesi bir toplantı düzenlediklerini ifade etti. Şu ana kadar yaptıkları çalışmalar ve bundan sonraki yapacakları çalışmalara ilişkin yapılan toplantının önemli olduğunu belirten Kaya, bu toplantıların önümüzdeki süreçlerde yapacakları çalışmaların belirleyicisi olacağını dile getirdi.
 
KURUMSAL KİMLİK VE TEŞKİLATLANMA YAPISI…
Ardından konuşan Van Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kimliği ve büyükşehir belediyesinin teşkilatlanma yapısına ilişkin bilgilendirmede bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, yaptıkları toplantının amacının Van Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsallaşma yolunda somut olarak oturması, daha sağlıklı, ayağı yere basan bir tanışma sürecinin başlaması için yapılan bir değerlendirme toplantısı olduğunu söyledi.
Töre,"Van Büyükşehir Belediyesi olarak ciddi bir sistem değişikliğine tabi bir süreçten geçtik. Van Belediyesi’nin büyükşehir belediyesi kapsamına alınmasından kaynaklı olarak farklı bir sistemle karşı karşıya geldik. Büyük bir coğrafyaya hizmet götürmek gibi bir yükümlülük ve görevlendirmeyle karşı karşıyayız. Bugüne kadar ki çalışmalarımızın istediğimiz gibi şekillenmediğini söyleyebilirim. Bu da ilçelerde kırsalda veya kent merkezindeki günübirlik sorunlara sistematik olmayan bir bakış açısıyla bir çözüm arayışıyla yaklaşmamızdan kaynaklıydı. Bu açıdan bir stratejik plan hazırlığına giriştik. Bu hem yasal bir yükümlülüktü hem de profesyonelce sistemli bir çalışma yürütmek istediğiniz zaman öncelikle kendinizi tanımlamanız, nereye gideceğinizi belirlemeniz ve önünüze bir yol haritası koymanız açısından önemli bir durumdur” dedi.
 
“STRATEJİK PLANIMIZ TAMAMLANDI”
Van Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte Van’da yapacakları çalışmalara ilişkin stratejik plan çalışmasının yapıldığını ifade eden Töre, stratejik plan çalışması ile birlikte bundan sonra ki süreçte yapacakları çalışmaların daha planlı bir şekilde yapılacağını kaydetti.
 Töre, “Stratejik planımız son şeklini alarak ortaya konuldu. Bu ayki meclis toplantısında değerlendirilip İçişleri Bakanlığına gönderilecek. Büyükşehir olarak kendi görev alanımıza ilişkin çalışmalar yürüttük, ilçelerinde kendi görev alanlarına ilişkin özellikle nüfusu 50 binin üzerinde olan ilçelerin böyle bir yükümlülüğü vardı. Onlarda bu süreçten geçmişlerdir. Bu süre biraz karmaşık bir süreç. Gönül isterdi ki bu kanun düzenlenirken bir geçiş aşaması konulsun. Fakat özel idarelerin hemen tasfiye edilip, özel idareye bağlı olan bütün çalışma sahalarının da Büyükşehir ve ilçe belediyelerin arasında bir paylaşıma gidildi. Bu anlamda işler biraz karıştı. Bu durum sadece Van Büyükşehir Belediyesi açısından böyle değil diğer Büyükşehir Belediyeleri’nde de aynı sorun ve sıkıntılar mevcuttur” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları kendilerine bağlı daire başkanlıklarının 6 aylık süre zarfında yaptıkları çalışmalara ilişkin belediye eş başkanları ve belediye meclis üyelerine brifing verdi.Bölge Haber Merkezi