BDP'den 'hendek' protestosu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Örgütü, KDP'nin Suriye sınırına kazdığı hendekleri yürüyüşle protesto etti

VAN 29.04.2014 09:30:39 0
BDP
Tarih: 01.01.0001 00:00
Haber: Fazıl ERÜŞ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Örgütü, KDP'nin Suriye sınırına kazdığı hendekleri yürüyüşle protesto etti. Van'da dün Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Örgütü öncülüğünde yüzlerce vatandaş KDP tarafından kazılan hendeğe tepki göstermek için BDP İl binasından Feqiye Teyran Parkı'na kadar yürüdü. Protesto yürüyüşüne BDP'nin Van İl Başkanı Musa İtah, Tuşba İlçe Başkanı Hecer Kaya, İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, HDP Van İl Eş Başkanı Harun Okay ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Yürüyüş sırasında sık sık "AKP Rojava'dan kirli elini çek " sloganları atıldı. Bir açıklama yapan HDP Gençlik Üyesi Tuan Tual Bozkurt, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 2013 Newrozu'nda yaptığı çağrıya dikkat çekerek, "Bu çağrı ile Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümüne yönelik büyük bir adım atmıştır. Ancak sayın Öcalan'ın tüm çabalarına rağmen faşist devletçi ve işbirlikçiler çözüm sürecini sabote etmiştir. Türkiye'nin demokratikleşmesi için atılması gereken yasal adımların aksine sınır hatlarında karakollar, utanç duvarları yaptı. AKP zihniyeti ile paralel hareket eden KDP de Rojava sınırına hendekler kazarak Türkiye ile kurduğu ticari ilişkileri ipotek altına almaya çalışılıyor. Oysa Kürt halkı 2011'den beri Rojava'da ilan ettiği demokratik özellikle binlerce gasp edilmiş haklarını yeniden aldı. Buna karşılık olarak başta Türkiye İran, Irak işbirlikçileri Kürt grupları topyekun bir şekilde sürekli bir saldırı düzenlemektedir."dedi.Rojava üzerinden bir oyun oynanmak istendiğini ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti:
"Rojava'daki halklar Sayın Abdullah Öcalan'ın ortaya koyduğu demokratik özerkliği sahiplenecek. AKP MİT üzerinden El-Nusra'ya silah yiyecek ve içecek sağlamış. Askeri eğitimler vermiştir. Aynı zamanda 2 yıldır yapılması planlanan Kürt Ulusal Kongresini erteleyerek Kürt halkı için gerekli olan birlikteliğin oluşmasına engel olmuştur. Son günlerde işbirlikçi yerel bölge hükümeti olan KDP Rojava'daki Kürt halkına ambargo uygulamak amacıyla hendekler kazmaktadır. Rojava'da bulunan halklara karşı yürütülen bu kirli savaşın bölge halkına bir kazanımı yoktur."