B.B.Vanspor'un grubuna bakış…

Van Büyükşehir Belediyespor'un grubunda özellikle zirveye yakın takımlar, attıkları gol sayısı ile dikkat çekiyor. Grup üçüncüsü Diyarbekirspor attığı 43 golle en fazla gol atan takım unvanına sahip. B.B.Vanspor'un Pazar günü karş?

VAN 9.03.2018 10:45:37 0
B.B.Vanspor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Salih Deniz
    TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele eden B.B.Vanspor'da Gölcükspor hazırlıkları sürerken, yarın oynanacak olan lider Darıca Gençlerbirliği ile Diyarbekirspor maçı grubun en kritik maçlarından biri olacak.
     Darıca Gençlerbirliği bu maçı kazanması halinde puanını 52 yaparak liderliğin sürdürecek. Herhangi bir beraberlik olması halinde lider Darıca koltuğunu koruyacak. Ancak liderin kaybetmesi ve ikinci sıradaki A.24 Erzincanspor'un farklı kazanması ile averajla liderlik Erzincanspor'a geçecek. Diyarbekirspor da maçı kazanması halinde puanını 48'e çıkaracak. Erzincanspor'un Yeni Orduspor'a mağlup olması durumunda bu kez Diyarbekir kazanması halinde ikinci sıraya yükselecek.
Zirveye yakın bir diğer takım ise dördüncü sıradaki Ankara Demirspor. 44 puanla Diyarbekirspor'un arkasında zirveyi kovalayan ve play-off potasından çıkmak istemeyen Ankara Demirspor, evinde 1461 Trabzonspor ile karşılaşacak.
Beşinci sıradaki Yeni Orduspor ise ikinci sırada yer alan ve geçtiğimiz hafta deplasmanda B.B.Vanspor'u 2-0 yenen Erzincanspor ile mücadele edecek.
    25 haftalık maç periyotlarına bakıldığında; 14 galibiyeti bulunan Darıca Gençlerbirliğispor'un, yedi beraberliği bulunurken, lider sadece 4 maçta mağlup olmuş.
    13 galibiyeti bulunan üç takım ise Erzincanspor, Diyarbekirspor ve Ankara Demirspor. İkinci sıradaki Erzincanspor'un beraberlik maçlarının sayısı 7. Beş maçta ise mağlup olmuş.
    Diyarbekirspor ise 25 haftalık maç periyodunda 6 kez berabere kalmış ve 6 kez de mağlup olmuş durumda.
Atılan gollerde zirvede olan Diyarbekirspor, rakip kalelere 43 gol atarken, 29 gol de kendi kalesinde görmüş.
    En fazla gol atma sırasında ikinci sırada Gölcükspor bulunuyor.
Rakip kalelere 40 gol atan Gölcükspor, bu hafta B.B.Vanspor'a atacağı gollerle belki de en fazla gol atan takım unvanına sahip olabilir. Gölcükspor kalesine atılan 35 gole ise engel olamamış.
    En fazla gol atan üçüncü takım ise temsilcimiz B.B.Vanspor.
Temsilcimiz rakip kalelere 39 gol yollarken, kalesinde ise 34 gol görmüş.
    En fazla gol atan diğer takımlar ise 37 golle 1461 Trabzonspor, 36'şar gollerle lider Darıca Gençlerbirliği ve Pazarspor.
Pazarspor 36 gole karşılık kalesine atılan 30 gole engel olamamış.