B.B.Vanspor'un grubuna bakış…

B.B.Vanspor'un grubunda heyecan devam ediyor. Cumartesi günü saat 13.30'da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadında oynanacak olan Erokspor ile B.B.Vanspor karşılaşması, TRT Kurdi kanalından canlı yayınlanacak.

VAN 21.02.2018 18:32:43 0
B.B.Vanspor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Bölge: Salih Deniz
    B.B.Vanspor'unda yer aldığı 3. Lig 2. Grupta Darıca Gençlerbirliğispor liderliğini sürdürürken, yaklaşık 4 takımında lider olma ve 11 takımın ise Play Offa kalma şansı devam ediyor.
   TFF 3. Lig 2. Grupta 23 haftalık maraton geride kalırken, ligin bitimine ise 11 haftalık bir maraton kaldı.
Grupta 5 takımın şampiyon olma şansı devam ederken, yaklaşık 11 takımında Play Offa kalma şansı devam ediyor.
Küme düşme potasında ise değişen bir şey yok.
   Kayseri Erciyesspor lige veda eden ilk takım olurken, 13 puanlı Yeşil Bursaspor'un matematiksel olarak şansı görünse de kümede kalması zor görünüyor. Yaklaşık olarak 5 takım ise halen küme düşecek 3. takım olarak risk altında görünüyor.
Geride bırakılan 23 haftalık maratona baktığımızda, özellikle ligin 2. Devresinde yakaladığı başarılı çıkışıyla liderlik koltuğunu devr alan Darıca Gençlerbirliğispor, en yakın takipçisine 4 puanlık bir fark takarak yoluna devam ediyor.
Ligin 2. Devresine 28 puanla 5. Sırada başlayan Darıca Gençlerbiliğispor, son 6 maçında 6 galibiyet alarak hem liderliği kaptı hem de grubun en başarılı takımı olmayı başardı.
   Lideri yakından takip eden 2 takım Yeni Orduspor ve Diyarbekirspor, son hafta maçlarını kazanarak zirve yarışında olduklarını gösterdiler. Liderle aralarında 4 puan bulunan bu iki takım zirve şansını ligin sonuna kadar sürdürecek gibi görünüyor.
   Play Offa bakıldığında puanların bir birine yakın olmasından dolayı yaklaşık 11 takımın Play Offa kalma şansı var. Önümüzdeki haftalarda puan farklarında değişiklik olmasa, Play Offa kalma mücadelesi ligin sonuna kadar sürebilir.
 Lider Darıca Gençlerbirliğispor bu hafta gölcükspor'u konuk edecek. Gölcükspor bu maçtan da puan kaybı yaşarsa küme düşme riskini yaşamış olacak.
   42 Puanlı 2 takım Yeni Orduspor evinde Yeşil Bursaspor'u konuk ederken, Diyarbekirspor ise 5. Sırada yer alan Ankara Demirspor deplasmanına gidecek.
    Lideri yakında takip eden 2 takım da maçlarını kazanmak için sahaya çıkacak. Bu 2 takımın kaybedeceği puan ve ya puanlar, Lider Darıca Gençlerbirliğispor'a yaramış olacak. O açıdan bu 2 takım da zirveden kopmamak için sahaya kazanmak için çıkacak. 40 Puanla Erzincanspor evinde Bağcılarspor'u konuk edecek.

  B.Vanspor cephesi…
   B.Vanspor cephesinde Bağcılarspor mağlubiyetinin üzüntüsü var. Bağcılarspor maçına kadar Zirve şansıda bulunan B.Vanspor, kendi sahasında aldığı mağlubiyetle zirve şansını tamamiyle kaybetti.
   Play Off riske girmiş olsa da halen şansı devam ediyor. Sahasında maç kazanma zorluğu yaşayan kırmızı siyahlılar, Bağcılarspor'a kaybedilen 3 puanı telafi etmek için, bu hafta sonu oynanacak olan Erokspor maçına sıkı bir şekilde hazırlanıyor.
   Erokspor deplasmanın da alınacak bir galibiyet B.Vanspor'a Play Off şansını yeniden vermiş olacak. Ligin 2. Devresinde oynadığı 6 karşılaşmada 2. Galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan kırmızı siyahlılar, 32 puanla 9. Sırada yer alıyor.
   Ligin ilk devresinde Van'da oynana ilk karşılaşmayı B.Vanspor, 2-1 kazanmıştı.32 Puanlı 2 takımın mücadelesi Cumartesi günü saat 13.30'da Atatürk Olimpiyat Stadında oynanacak. Karşılaşma TRT Kurdi kanalından canlı yayınlanacak.
   B.Vanspor Erokspor maçı ardından Van'a dönerek 24 Erzincanspor maçı hazırlıklarına başlayacak. Kırmızı siyahlıların Play Off şansını sürdürebilmesi Erokspor ve 24 Erzincanspor maçlarında alacağı sonuçlara bağlı olarak görünüyor.

Kaynak: Editör: