Bayram, İranlılarla geçti

4 günlük Kurban Bayramı sona erdi. 1 Eylül günü bayram namazının kılınması ile başlayan 4 günlük bayram, kurban kesimi, ziyaretler ve misafirleri kabuller şeklinde geçti. Ancak bu bayramda en dikkat çeken konulardan birisi de yine İranl?

VAN 5.09.2017 11:00:25 0
Bayram, İranlılarla geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Bayram tatili nedeniyle Van'a gelen İranlı turistler otelleri doldurdu, doyasıya alışveriş yaptı, gezdi, ekonomiye can suyu kattı. Esnafın yüzünü güldüren İranlıların, birkaç gün daha Van'da kalacağı belirtildi. Bu durum, özellikle turizm sektöründeki işletmelerin yüzünü güldürürken, dolaylı olarak da birçok sektör, turizmin hareketli olmasından dolayı olumlu etkileniyor.
Heyecanla beklenen Kurban Bayramı, son günü olan dün gerçekleştirilen ziyaretler ile sona erdi. Bayram boyunca Van'da en dikkat çekici konulardan birisi de İranlı turistler oldu. Tatillerini Van'da geçirmek isteyen binlerce İranlı kente gelirken, bolca alışveriş yaptı, gezdi, eğlendi. Turizmcilerin yüzünü güldüren İranlılar sayesinde oteller yüzde 100 kapasite ile çalıştı. Tüm sektörlerin dolaylı olarak olumlu etkinlendiği İranlı turistlerin Van sevdası yüzleri güldürmeye devam ederken, yılın ilk 8 sayında 266 bin İranlı Kapıköy'den Van'a giriş yaptı. Kurban Bayramından dolayı da çok sayıda İranlının geldiği Van'da bu rakamın 300 bini aştığı tahmin ediliyor.
İranlı turistlerin yoğun olarak tercih ettiği Van'da, esnaflar ekonomik sıkıntılarını bir nebze olsun turizm sayesinde aşmayı başarırken, turist akışının belli günlerde değil, yıl boyuna yayılması gerektiği belirtiliyor. Bunun için, özellikle kış turizmi konusunda gerekli çalışmaların yapılması istenirken, Van Gölü'nün de turizm adına daha çok değerlendirilmesi gerektiği konusunda birçok turizmci hemfikir.
Van'a tercih eden İranlılar da zaman zaman beklentilerini dile getiriyor. Van Gölü'nde plaj sayısının arttırılması taleplerini her fırsatta dile getiren İranlılar, turizm konusunda kentin daha cazip hale getirilebileceğini belirtiyor.
Kent ekonomisi için büyük önem taşıyan İranlı turistler konusunda, Van'ın önemli stratejiler belirleyerek, turizmden daha çok pay alması gerektiği de dillendiriliyor. Haber: Umut Tarhan

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi