“Batıya akan öğrenci göçünü önleyeceğiz“

ASLANLAR VAN'I AYAĞA KALDIRACAK!

VAN 20.09.2014 16:06:23 0
“Batıya akan öğrenci göçünü önleyeceğiz“
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da da şubesi açılan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Van Şube Yönetim kurulu üyeleri basınla bir araya geldi.


 Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Van’da ki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek ASKON’un genel tanıtımı ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

 

ASKON Van Şubesi’nde düzenlenen toplantıda basınla bir araya gelen Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Van Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Van’da ilk projelerinin özel bir üniversite açarak batıya akan öğrenci göçünü önleyeceklerini belirttiler.

 

ASKON Van Şube üyeleriyle birlikte basın mensuplarına bir açıklama yapan ASKON Van Şube Başkanı Maşallah Gözel, ASKON’un hedefleri, misyonu, vizyonu ve ASKON Van Şubesinin yapacağı faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

 

 “Van’ın kalkınmasına en önemli katkı sağlayacak olan ihracattır”

ASKON Van Şubesi olarak ilk ele aldıkları konuları basına açıklayan Başkan Maşallah Gözel, “ASKON işadamı kimliğine ve girişimci cesaretine sahip insanların ortak çıkarlar ve sosyal hedefler etrafında bir araya getiren bir sivil toplum örgütüdür. Van’ın turizmine ve fuarcılığına katkı sağlayacak fuar otelciliği için resmi başvurularımız yaptık. Projelerimizi hazırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kalkınma Bakanı ile görüştükten sonra bu konu ile ilgili gelişmeleri sizlerle yine paylaşacağız. Van’ın kalkınmasına en önemli katkı sağlayacak olan ihracattır. İthalat ve ihracat konusunda hemen geniş katılımlı eğitim programlarını başlatıyoruz. Üzülerek ifade etmek gerekirse ithalat ve ihracat nasıl yapılıyor, esnafımız, tüccarlarımızı bilmiyorlar. Bu eğitim programlarından nihai neticeler alacağımızdan hiç endişemiz yok.” Dedi.

 

“Van’ın artık özel bir üniversiteye kavuşması gerekiyor”

Başkan Gözel, “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesinde kurulan Teknokent’in sahiplenmesi gerektiğini belirterek, “İş dünyasında kalıcı başarılara yol açacak, kalite bilincini yaygınlaştıracak AR-GE’yi özendirmek ve bu doğrultuda çalışmalar yapmaktır. Teknokent-ASKON işbirliği için Van Şubesi olarak başvurularda bulunduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Üniversitemiz ile akademik kurullarımız konusunda işbirliği çalışmalarını yürütmeye başladık. Van’ın artık özel bir üniversiteye kavuşması gerekiyor. Bu yönde hazırladığımız raporlarımız bulunmaktadır ve daima bu önemli konuyu işleyeceğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Artık Van’dan batıya akan öğrenci göçünü önlemek istiyoruz. Tabi kuracağımız özel üniversite herkese açık olacak.” İfadelerini kullandı.

 

Toplantı daha sonra soru-cevap şeklinde devam ederken, tanışma toplantısına ASKON Van Şube Başkanı Maşallah Gözel, Başkan Yardımcısı Adnan Ertürk, Fatih Altun, Remzi Ariç, Selim Aşma İstişaret Kurulu Üyeleri Murat Beyazağaç, Haluk İnanç, İshak Kalkanbaş, Menduh Kahraman ve Harun Oğuz katıldı.

ASKON Van Şubesi'nden Tanıtım Toplantısı