Batı’nın dörtlüsü üzerinde İsrail ipoteği

Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, İsrail'in Gazze'yi katledişine 'sessiz kaldıklarını, duymak istemediklerini ve söylemek istemediklerini' yazdı. İşte o yazı...

VAN 20.07.2014 13:23:27 0
Batı’nın dörtlüsü üzerinde İsrail ipoteği
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Dünyanın ya da Tayyip Erdoğan’ın gördüğünü onlar görmüyor olamaz. Rihanna bile gördü, Tel Aviv’deki CNN muhabiri gördü, Netanyahu’nun cinayetlerini paylaşmayan İsrail halkının bir bölümü bile gördü, evet, onlar görmedi. Görmüyor, duymuyor, ve söylenmesi gerekeni söylemiyorlar. Üç maymun rolü içindeler?

Kim?

Obama, Merkel, Cameron, Hollande. Amerika, Almanya, İngiltere, Fransa.

Batı dünyasının etkin dörtlüsü.

Ağız birliği etmişçesine;

“İsrail kendini savunuyor ve bunda haklı” diyorlar.

Ardından utangaç bir ilave geliyor: “Ama sivillere dikkat etsin!”

Siviller, kundaktaki bebeler. Dikkat mikkat yok, bodoslama abanılmış Gazze üzerine ve kundaktaki bebeler bile katledilmiş.

Görmüyor olamazlar, çünkü dünya medyası, bütün siyonist ambargoya rağmen, katledilmiş bebek fotoğraflarıyla dolu.

Görüyorlar ve gözleriyle gördüklerine rağmen “İsrail haklı” diyorlar.

Obama ve Netanyahu nasıl bir ilişki içinde, diye baktığımızda, Obama’nın bu vahşi İsrail Başbakanından nefret ettiği biliniyor. Ama Obama adına yapılan açıklamalar, bu vahşetin haklı bulunduğunu seslendiriyor.

Nasıl bir cinnetle karşı karşıya dünya?

Geçen gün, Türkiye’nin eski ABD büyükelçisi Şükrü Elekdağ konuşuyordu, özeti şöyle idi:

“-Amerika’da başkanlar ancak iki sebeple ikinci defa seçilemezler. Bir, ekonomik kriz, iki Yahudi lobisi ambargosu. Onun için bu iki aysberge toslamak istemez ABD’de politikacılar. Evet, Obama, ikinci defa seçildi, ama yakında Temsilciler Meclisi seçimleri var ve Demokratlar, bir Yahudi lobisi ambargosu ile karşılaşmak istemezler.”

Merkel’in, Cameron’un, Hollande’ın da benzeri gerekçeleri vardır mutlaka.

Tayyip Erdoğan, Davos’tan, yani İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in yüzüne karşı ve bütün dünyanın huzurunda “Siz çocukları ve kadınları öldürmeyi iyi bilirsiniz” dediğinden beri, Demirel gibi en namlı politikacılarımızın “Bu işin faturası olur” ikazlarına rağmen, yüreğinin gösterdiği istikamette yürümeye devam ediyor. İşte son Gazze saldırısında yine görünen gerçeğin tespitini o yaptı: “Siz çocukları öldürmeyi iyi bilirsiniz!”

Hadi Obama da çıksın konuşsun ya. Türkiye’nin bin katı güce sahip bir ülkeyi yönetiyor, Merkel, Cameron ve Hollande, aynı şekilde Batı dünyasının en güçlü ülkeleri, nasıl bir siyonist kuşatma altındalar ki ya da bölgede İsrail’in yanında durmak, nasıl bir küresel kumpasın uzantısı ki cinayeti görmüyorlar.

Hamas nasıl bir sembol ki onu ve geleceğini yoketmek için bebelerin katledilmesi bile kabule şayan görülebiliyor ve bu işi, İsrail ordusu gibi, şeceresi vahşet uygulamalarıyla dolu bir ordunun yapması müsamaha ile karşılanabiliyor.

Aslında Filistin’de cinayeti görmemeyi, sadece “İsrail yanlılığı” gibi yorumlamak da kolay değil. Daha öte bir şey var burada. Tayyip Erdoğan “Yeni bir Haçlı Seferi ile karşı karşıyayız” dedi. Gelin de bu sözü abartılı bulun bakalım. Obama, Hollande, Cameron, Merkel. Ve İsrail.

Karşısında minik Hamas ve onun minik Gazze’si.

Soruyor Tayyip Erdoğan: “Hamas füze attı da bir tek İsrailli mi öldü?”

Ama öte yanda İsrail ordusu atıyor ve öldürüyor.

Katil kim? Ve bu katilin yanında neden Batı’nın dörtlü çetesi var?

Utanç verici.

Bir şey daha: Eğer toptan İslam düşmanlığına soyunmuş değilseniz, bu İsrail ile yan yana duruş, bu kanlı ordunun sırtının sıvazlanması, bu siyonist network’e boyun eğme durumları... Bu koca koca ülkeleri ve yöneticilerini çok kötü bir“kullanılmışlık”la karşı karşıya bırakıyor.

Birkaç söz de İslam dünyasının üç maymunlarına söylemek lazım: Sizler, darbe yaptığında sırtı sıvazlananlar, sizler, tek dertleri tahtlarını korumak olanlar, sizler, İsrail’i kendilerine Hamas’tan daha yakın bilenler... Bu günler değişecek. Sizi, bu bebek ölümleri karşısındaki sessizliğiniz yargılayacak. Utanç verici sessizliğiniz!

Star