'Batıda eline saz alanlar, doğuda insanları katlediyor'

“Saldırıyı yapan bellidir, devlet gereğini yapmalı”

VAN 2.06.2015 14:54:13 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 HDP yandaşları tarafından Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Xenikê köyünde 2 HÜDA PAR üyesinin katledilmesine bir tepki de Saadet Partisi'nden geldi.
Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Xenikê köyünde HDP'lilerin iki HÜDA PAR üyesini katletmesiyle ilgili İLKHA muhabirine konuşan Saadet Partisi Van Milletvekili Adayı Özay İlhan, “Etilerde, Nişantaşı'nda bir topluma şirin görünmek adına gayret gösterenler, bu bölgede insanları katlediyor.” dedi.

“Saldırıyı yapan bellidir, devlet gereğini yapmalı”

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xenikê) köyünde katledilen iki HÜDA-PAR üyesine Allah'tan rahmet, ailelerine ve Bütün İslam camiasına bir kez daha baş sağlığı dileyen  İlhan, yapılan saldırının açık ve net olduğunu belirterek, "Saldırıyı yapan grup da bellidir. Artık devletimiz, bölgemizde her noktada insanlara saldıran bu zihniyete bir çözüm bulma mecburiyetindedir. Siyasetin ve demokrasinin gereğini yapmayanların, ülke sathında siyaset yapmasının da çok bir mantığının olmadığını düşünüyorum.” dedi.

“Şirin görünmek adına gayret gösterenler, bu bölgede insanları katlediyor”

Batıda topluma şirin gözükme adına eline saz alanların bu bölgede ellerine silah aldıklarına dikkat çeken İlhan, “Özellikle batıda farklı söylemler, topluma şirin gözükme adına yapılan gayretler, eline saz alıp Etilerde, Nişantaşı'nda bir topluma şirin görünmek adına gayret gösterenler, bu bölgede insanları katlediyor. Eğer ki bu insanlar, bu bölge insanının hak ve hürriyetlerini savunduklarını düşünüyorlarsa, özellikle Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyündeki kardeşlerimizin de yaşam hakkının ve farklı düşüncelerin  sürdürülmesi için gayret içine girmek zorundadırlar.” şeklinde konuştu.

“Bu ülkeyi bu hale getiren zihniyet de bunun bir parçasıdır”

Bir insanı farklı düşüncesinden dolayı katletmenin insani ve toplumsal açıdan kabul edilebilir bir durum olmadığının altını çizen İlhan, “Yaşanan olayın failleri bellidir, devletimiz de bu konuda gerekli hassasiyeti gösterip gereken cezayı vermelidir. Olayı yapan kadar bu olaylara sebebiyet veren, bu ülkeyi bu hale getiren zihniyet  te bunun bir parçasıdır. Yapan ile yaptıran arasında pek bir fark yoktur. Bu nedenle gereğinin yapılmasını devletimizin kurumlarından bekliyoruz.” diye konuştu.

“Yaşananlar Marksist zihniyeti kabullendirme çabasıdır”

Marksist zihniyetin bu bölgeyi terörize ederek, bölgeyi yaşanmaz hale getirmeyi amaçladığını belirten İlhan, “Yaşananlar, farklı düşünceleri sindirme ve bölgede Marksist bir yapıyı hakim kılma gayretidir. Bu Marksist yapının karşısında duran tek grup da İslam'i gruplardır. Şiddetin de temelinde İslami kesimlere yönelik bir çok faaliyet ve olay söz konusu olmuştur.” ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)