Başkan Uçar, güven tazeledi

Van Şişli Öğretmenevi'nde yapılan Toç Bir Sen Van Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu sonucunda, mevcut başkan Ali Uçar yeniden başkanlığa seçildi.

VAN 10.09.2018 18:59:18 0
Başkan Uçar, güven tazeledi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Toç Bir Sen Van Şubesi'nin Van Şişli Öğretmenevinde yapılan 3. Olağan Genel Kuruluna yoğun bir katılım oldu.

Kongre şube başkanı Ali Uçar'ın açılış konuşmasıyla başladı.

 


        Uçar, "Memur-Sen olarak, TOÇ BİR-SEN olarak kuruluşumuzdan bu güne kadar insan onurunu, medeniyet değerlerimizi merkeze alarak kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, kırmadan, dökmeden ekmeğin ve emeğin yanında, sözde değil özde sendikacılık yapan bir Erdemliler Hareketi olduk. Bu bağlamda TOÇ BİRSEN 15 Mayıs 2018 tarihli resmi tutanaklara göre  hizmet koluna bağlı kurumlarda görev yapan 76 bin 592 çalışanın 43 bin 165'inin "Toç Bir-Sen" üyesidir. Bu rakamlarla hizmet kolumuzda bulunan ikinci sendikaya 4 katından daha fazla ezici bir fark atarak ve yine hizmet kolumuzda örgütlü bulunan 10 sendikanın üye sayısının toplamının 3 katından fazla bir tarihi farkla, 43.165 üye sayımızla 2018 yılında da 11. kez yetkili sendika olmayı başarıp güvenin adı, yetkinin değişmeyen adresi olduk" dedi.

 


        UÇAR'DAN, ABD BAŞKANI TURUMP'A TEPKİ…
 Konuşmasının devamında Uçar, "Bugün Ortadoğu, Kudüs, Irak, Suriye, Türkiye, İran kısacası Müslümanlar; ağır ve zor bir imtihandan geçmektedir. ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması; yüzyıllardır ustaca planlanan, devlet politikası haline getirilerek nesilden nesle aktarılan ve dünya savaşlarıyla da taçlandırılan kin ve intikamın ortaya çıkışıdır. Ekonomik, siyasi ve dini açıdan İncelendiğinde en sakin ve en istikrarlı olması gereken coğrafya Ortadoğu olmalı idi. Çünkü dinlerin ve uygarlıkların kavşak noktası olmuştur. Kendi kaderine bırakılmayacak kadar değerli bir coğrafya. Aslında güçlü bir Ortadoğu; bugün dünyayı yöneten gizli güçlerin, evanjelistlerin, emperyalistlerin, siyonistlerin, zalimlerin, dehşet ve korku salanların can damarlarını da kesmiş olurdu. Aslında mesele Kudüs'ü başkent yapma meselesi değildir. Mesele İslam- Batı meselesi, İslam düşmanlığıdır. Ortadoğu petrol ve yer altı zenginlikleriyle, kültürel mirasıyla tüm ihtişamıyla Müslümanların elindeyken günlük planlar değil yüzyıllık planlar yapılmıştır. İnsanlık adına, demokrasi adına çıkarılan her savaş, petrol kaynaklarını, yer altı kaynaklarını elde tutmak uğrunadır. Ne kadar çok karışıklık o kadar petrol. Ne kadar çok karışıklık ve savaş, o kadar çok silah satışı, o kadar çok İslam karşıtlığı. İşte dünya emperyalizminin asıl amacı budur. Özellikle Son bir buçuk aydır ABD ile Türkiye arasında yaşanan ekonomik savaşına baktığımızda da içerisinde yine birçok strajetik nedenleri barındırmaktadır. ABD-Türkiye arasında yaşanan papaz krizinin bahane olduğu ve ajan krizinden çok daha fazla meseleyi kapsamaktadır. Amerika Birleşik Devletleri Siyonist İsrail ile birlikte Kuzey Suriye, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde evanjelizmi yaymayı ve Arz-ı Mevud topraklarını almayı yüzyıllık planlar neticesinde uygulamaya başlamıştır. Yoksa ABD-Türkiye ilişkileri tek başına bir papaz bahane edilerek bu hale gelmez. Dolayısıyla bu ekonomik nedenler değil; siyasi ve dini nedenlerden ötürü papaz ve kur bahane edilerek kriz ABD tarafından sanal olarak oluşturulmuştur. Burada amaç Ülkemizin ekonomisini boğarak sanal krizler oluşturarak, Türkiye'ye istediklerini yaptırmaktır" ifadelerini kullandı.

 


         Ak Parti Van Milletvekili ve MKYK üyesi Osman Nuri Gülaçar, Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Memursen İl Başkanı Osman Ayşin, Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Vesim Yaviç, Burukanlar Derneği Başkanı Şerif Erbenzer, Toçbirsen Genel Başkan yardımcısı Fikret Akdeniz, TKDK Van İl Koordinatörü İbrahim Başak, Van Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Aydın Borizan, Van Memusen'e bağlı şube ve İl Başkanları, Hakkari, Bitlis, Muş ve Şırnak Toçbirsen başkanları, kurumlarımızın şube müdürleri, ilçe müdürleri, delegeler ve sendika üyelerinin katılımı ile tamamlanan genel kurulda, Ali Uçar yeniden başkan seçildi.

hatay escortları