Başkan Soğanda’dan Özalp’ta köy ziyareti...

AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri ile Özalp ilçesini ziyaret ederek köy programlarına katıldı.

VAN 31.05.2016 18:53:58 0
Başkan Soğanda’dan Özalp’ta köy ziyareti...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri ile Özalp ilçesine gelen AK Parti Van İl başkanı Av. Zahir Soğanda, burada İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar ve ilçe yönetimi tarafından karşılandı. 
Önceden belirlenen program çerçevesinde ilk olarak Özalp Cumhuriyet caddesinde kahvehaneleri ziyaret eden Soğanda, vatandaşlar ile çay içip sohbet ederek Eğribelen köyüne doğru yola çıktı. 
Burada vatandaşlar ile köyün sorun ve sıkıntıları konusunda görüşme gerçekleştiren Başkan Soğanda, Özalp ilçesi Oymaklı ve Dönerdere köylerini de ziyaret etti. Dönerdere köyünde köylüler tarafından işletmesi yapılan Süt ve süt mamulleri fabrikasını gezen Soğanda ve beraberindekiler, köye bağlı Kuran kursunu da ziyaret ederek sorun ve sıkıntıları dinledi. 
Tarla ve bahçelerinde tarım çalışması yapan vatandaşları da ziyaret ederek kolaylıklar dileyen Soğanda, köy ziyaretlerinin ardından ilçe merkezine döndü. 
Soğanda, İlçe Kaymakamı Serdar Karal’ı makamında ziyaret ederek ilçe ve köy sorunlarını Kaymakam Karal’a aktardı.  
Ziyaretinden ardından Özalptan ayrılan Başkan Zahir Soğanda ve yönetimi, Mamedik köyünde bir taziyede de katılarak başsağlığı dileğinde bulundu. 

    1 AYDA 600 KÖY ZİYARETİ...
     Ziyaretler konusunda bir açıklama yapan Soğanda, son bir ay içerisinde partisinin tüm kademeleri ile 600’ün üzerinde köy, mezra ve mahalleyi ziyaret ettiklerini belirterek, her dem vatandaşların yanında olduklarını ifade etti. Soğanda, ‘‘Yaptığımız bu çalışmalar komisyonlarca ayıklanmaktır. Sorunların tümü kurumlar nezdinde rapor olarak sunulacaktır. Milletvekillerimiz ile birlikte bu köylerin sorunlarının çözümü için her zaman girişimlerde bulunuyoruz. Belediyeler ile ilgili sorunlar ise meclis üyelerimiz tarafından Belediye meclisinde teklif olarak sunulmaktadır. Bugünde il başkan yardımcılarım, il yönetim kurulumuz, Özalp ilçe Başkanımız Orhan Yıldırımçakar ve ilçe yönetimimiz ile Özalp köylerimizi gezerek vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Köylerimizin sorunlarını ilçe Kaymakamımıza ilettik.  Misafirperverliklerinden ötürü tüm Özalplı hemşerilerime teşekkür ediyor, ziyaretlerimizin devam edeceğini de belirtmek istiyorum’’ dedi.