Başkan Özgökçe’nin halk buluşmaları sürüyor

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin ‘Halk Buluşmaları ve Mahalle Ziyaretleri’ 2014 yılından bugüne kadar düzenli ve sistematik olarak devam ediyor.

VAN 21.01.2018 17:32:48 0
Başkan Özgökçe’nin halk buluşmaları sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’in, özellikle Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Muhtarlıklar İşleri Müdürlüğünün düzenlediği programlar kapsamında tüm merkez ve kırsal mahallelere periyodik ziyaretleri devam ediyor.
    Başkan Özgökçe, düzenlenen ‘Halk Günü’ programlarının yanı sıra Mahalle Ziyaretleri, esnaf ve sanatkar ziyaretleri, STK ve Oda başkanları ziyaretleri, Kanaat önderleri ve aşiret reisleri ziyaretleri, kapsamında vatandaşlar ile bir araya gelmeye devam ediyor.
    İki birim müdürlüklerince hazırlanan programlar kapsamında: Yaşlı, Engelli, Hasta, Şehit Aileleri, Gaziler ve muharipler ve bunun yanı sıra hastahane, sığınma evleri olmak üzere tüm İlçe genelinde her gün birçok vatandaşa misafir olan Başkan Özgökçe, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinliyor, inceliyor ve çözüm üretiyor.
    Cuma günleri 08.00 ile 12.00 saatleri arasında düzenlenen ‘Halk Günü’ toplantılarına sadece Tuşba’lılar değil, Van genelindeki tüm vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Fakat bu toplantılara ulaşım ve sağlık problemleri kapsamında katılamayan ve durumları İlgili Müdürlükler tarafından tespit edilen aileleri Başkan Özgökçe bizzat evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda ilgili Birim Müdürlükleri düzenli olarak sahada çalışıyor.
    Yapılan ziyaretlere ilişkin açıklamalarda bulanan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; “Bizler için vatandaşlarımız çok önemli, onları çok önemsiyoruz ve çok seviyoruz. Vatandaşlarımızın görüşleri, fikirleri eleştirileri tavsiye ve önerileri bizlere doğru kararlar almanızda her daim yol gösterici olmaktadır. Bizler Aziz ve fedakar, vefalı, kadirşinas halkımıza efendi değil, hizmetkâr olmaya geldik. Göreve deldiğimiz günden beri, aynı aşk ve şevk ile bu bilinç ve gayretle hareket etmekteyiz. Bunca sayısız Başarılı çalışmalarımızda vatandaşlarımızın bizlerlerle istişareli ve bir olmalarının büyük bir payı vardır. Vatandaşlarla her fırsatta istişare edebilmek, halkımız ile bir araya gelebilmek için her hafta Cuma günleri ‘Halk Günü’ adı altında bir araya gelmekteyiz. Malumunuz her vatandaşımız bizlerle bir araya gelebilme imkânına bazen sahip olamıyor. Bazen hasta olmalarından, yaşlı olmalarından yada başka sebeplerden dolayı Halk Günü’ne gelemiyorlar. Biz de her vatandaşımıza ulaşabilmek adına Halk Günü’ne gelemeyen vatandaşlarımızın bu kez ayağına gidiyoruz, evlerine giderek onları ziyaret ediyoruz. Özellikle yaşlı, engeli, hasta ve şehit ailelerini, gazi ve muharipleri ziyaret ediyoruz. Onlarla hasbihal ederek görüş, düşünce ve önerilerini alıyoruz. İstişare ve ziyaretlerimiz sonucunda birçok güzel başarıyı halkımız ile elde ettiklerinin altını çizen Başkan Özgökçe sözlerine şöyle devam etti; Malumunuz istişare hem en son hak din olan İslam dinimizin bize emrettiği bir emir, hem de birçok başarıda tecrübe edilmiş bir düsturdur. Bir belediyenin 30 yılda yapabileceği bir işi bizlerin hamdolsun 3 yıl gibi kısa sürede yapabilmemizi iki şeye bağlıyorum. Vatandaşlarımızla sürekli bir bütün olmak ve istişare etmek. Bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızla her daim bir olacağız birlik olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın bu birlikteliklerinden, yakınlıklarından, istişarelerinden, bizi ziyaretlerinden ve bizi misafir olarak ağırlamalarından dolayı hepsinden Allah razı olsun, hepsine teşekkür ederiz’ dedi. Bölge Gazetesi Haber Merkezi