Başkan Özgökçe'den 'sahil bandı' müjdesi…

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 2016 yılında mega projelerden biri olan Tuşba Sahil Bandı Projesi'ne 2016 baharında başlayacaklarını ifade etti. Başkan Özgökçe, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Ulaştırma Denizcilik ve H

VAN 8.02.2016 09:34:52 0
Başkan Özgökçe
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Tuşba Belediyesi'ne ziyarette bulundu. Başkan Özgökçe, yapılan çalışmalar konusunda bakanlara bilgi verirken, özellikle Tuşba Sahil Bandı Projesi'nin mega projelerden biri olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta Van'a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Tuşba Belediyesi'ni de ziyaret etmişti. Ziyarette; Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Van 23. Dönem Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, her iki bakanlığın Genel Müdürleri, Bölge Müdürleri de hazır bulunmuştu.
Bakanların belediyeye yaptığı ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özgökçe,  yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"TUŞBA'NIN BİR KÖYDEN FARKI YOKTU"
Başkan Özgökçe, "Yeni Kurulan Tuşba İlçesi'nin daha önce bir köyden farkı yoktu. Biz, ilk olarak vatandaşlarımıza yol hizmeti götürdük. Tuşba'yı devraldığımız da kışın çukur, çamurdan ve yazın toz ve dumandan geçilmeyen yollar vardı. Hemen dedik ki başta 10 merkez ve 57 kırsal Mahalle ile 2 mezranın bütün yollarında bize ait olan bütün yollarımızı en mükemmel bir şekilde asfalt ve kilit parke uygulamalarına başladık. Tuşba'da görev ve yetki alanları 20 metre genişliğin altındaki yolların bakım onarım ve karla mücadelesi Tuşbaya aittir. 20 metre genişliği üzerindekiler yollar ile ana yoldan köye ve köyden bir diğer köye ulaşımı sağlayan yollarda Büyükşehir Belediyesine aittir. Bize ait yollarımızda sadece Van'da değil tüm Türkiye'de bir rekor denebilecek 434 bin metre kare sıcak asfaltı bir yıl içerinde yaptık. Yolun genişliğini ortalama 8 metre alırsak 65 kilometre demektir. Bir ilçe belediyesinin 1 yıl da bu kadar BSK sıcak asfalt Tuşbaya verilen değer demektir. Gelirleri bizim gibi kıt olan bir ilçe belediyesi yılda 6 kilometre sıcak asfalt yaptığında, bu mükemmel kabul edilmektedir. Bir Belediye 10 kilometre yapmışsa kendilerini başarılı görmektedirler. Tuşba Belediyesi ise tam 10 katı yanı 60 kilometre sıcak asfalt yaptık. Sunumlardanda gördüğünüz gibi iki yıllık kısa sürede Mezbelelik bir alanda bir Medeniyet oluşturma gayretindeyiz. Yeni kurulan bir Belediye olan bir Tuşba Belediyesi bu mükemmel hizmetleri prefabriklerde, konteynırlarda hizmet üretmektedir. Bizim hiçbir asfalt şantiyemiz plentimiz yok. Keşke böyle bir şey olsa ben bu 60 km sıcak asfalt çalışmasını en az 120 kilometreye çıkartırdım. Biz mecburen hizmet satın almak zorundayız. Ayrıca sadece eskiden sanat sokağında Vanlının gördüğü kilit parke taşlarını, en ücra köylerimize kadar götürdük. Kilit parke uygulamamızda bir rekordur, ortalama kilit parke uygulamamız yaklaşık 25 kilometredir" dedi.

"BİRÇOK BAŞKAN SAHİL BANDI YAPACAĞINI SÖYLEDİ, AMA YAPMADI"
Birçok belediye başkanının sahil bandı yapacağı konusunda vaatlerde bulunduğunu, ama bu vaadi yerine getirmediğini anlatan Başkan Özgökçe, "2016 yılında mega projelerimiz olan ve ekranda ve sosyal medyada videosunu izlediğiniz bu projeyle artık Vanlılar yüzlerini Van denizine dönecektir. Tuşba'nın Sahil Bandı projesini Allah nasip ederse 2016 yılı baharında başlıyoruz. Sizde çok iyi biliyorsunuz ki bu güne kadar Van'da bütün belediye başkan adayları geldiğinde sahil bandı yapacağız, diyorlardı. Ama biz âcizane bir kez olsun seçimde sahil bandı yapacağız, demedik. Seçim kampanyamızda 'Tuşba'nın Modern sahil Bandı Olacak' dedik. Bu band Van Gölü, Erçek Gölü ve hatta Sıhke Gölü kıyısında da olabilirdi. Sahil Bandı projesinin birinci etap ihalesini yaptık. Birinci etap ihalemiz İskele, İskelesinden Üniversiteye kadar olan yaklaşık 5 km ve 55 dönümlük bir alanımız var, inşallah bu yıl başlayacağız. Bunu etap etap yapıyoruz. Fakat hepsi bir bütün olacak ve burası Van'ın görünen yüzü yeni sembolü olacaktır. Bu parkın şuan ki yeri çöplük tamamen mezbelelik, eskiden polis lojmanlarının ve Devlet Demir Yollarının ağır hasarlı binalarının bulunduğu yerdi. Kısmet olursa Sahil Bandı projemizi orada uygulayacağız. Nisanda başlayacak birinci etabı 1 yıldan önce tamamlamasını yüklenici firmadan isteyeceğiz. Nasip olursa Van çok mükemmel bir projeye sahip olacaktır" diye konuştu.

"2 BİN 500 KAPASİTELİ KAPALI SPOR SALONU YAPILACAK"
Tuşbalı sporcular için 2 bin 500 kişilik bir kapalı salonu yapılacağını anlatan Başkan Özgökçe, "Bunun içeresinde basketbol, voleybol, ayrıca dışarıda çim sahası, futbol sahası, ferdi sporların çalışma, antreman ve maç gibi çok amaçlı bir spor kompleksimiz olacak. Ayrıca Van'ın en büyük eksiği bir Kültür merkezi bunun içinde olacak. İnşallah, sizlerin projelerimize vereceğiniz desteklerle Tuşba artık Van'ın gözbebeği, incisi, modern ilçesi olacaktır. Ayrıca Eski Van evleri projesi ile yılın en başarılı Belediye Başkanları arasında seçildik. Van evleri ile ilgili biz şunu söyledik. Evet şehrimizle ilgili bir medeniyet oluşturacağız. Van evleri mahallemizi inşallah Mayıs ayı gibi bitireceğiz. Van'ın yeni bir markası ortaya çıkacak. Orası bittiği gibi siz oraya gidip kahvaltınızı yapacaksınız ve yöresel yemeğinizi yiyeceksiniz. Orası müze gibi durmayacak. Kilim üretimi olsun, savatçılık olsun kültürel değerlerimizi orada yaşatacağız. Ayrıca aynı yerde bizim seyir terası projemiz var. Kalecikten, Süphan dağını Artos'u Van Gölü'nü, Erek Dağını Van Kalesini ve tüm Van şehrini ayaklarınızın altında görebileceksiniz. Çok önemli bir seyir terası projemiz. Bu seyir terası projemizi de insanlarımıza inşallah Haziran'da buluşturacağız" dedi.

BAKAN ALA'DAN, ÖZGÖKÇE'YE TEBRİK…
Başkan Özgökçe ve ekibini hayata geçirdiği başarılı projelerde dolayı tebrik eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Başkanımızın değerli bir vizyonu var, Vanlı kardeşlerimize bu hizmetlerin yansıması için büyük bir çabası var. Bizlerde bu çabaya katkıda bulunacağız. Kendisini çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum, hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü AK Parti Belediyecilik anlayışına uygun kentsel bir çalışma yürütüyor. Başkanımızın yaptığı işler, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ifadesinin somut göstergesidir. Vanlı kardeşlerimiz en güzeline layıktır. Bizler de Vanlı kardeşlerimize hizmetler gelsin diye başkanımıza elimizden gelen desteği vereceğiz. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise "Başkan Özgökçe'nin iki yıl gibi kısa bir sürede bu yaptıkları projelerinden dolayı tebrik ederiz, Van denizi kıyısındaki bu güzel projelerinde bir an önce hayata geçmesi için gerekli desteği sunacağız ve Başkana ve ekibine teşekkür eder, kolaylıklar dileriz" şeklinde konuştu.