Başkan Özgökçe, gazetecilerle bir araya geldi

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kentte görev yapan yerel ve yaygın basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Özgökçe, düzenleyecekleri 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması ile ilgili bilgiler verdi ve gazete

VAN 17.11.2017 18:31:29 0
Başkan Özgökçe, gazetecilerle bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 'Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı'nda ildeki gazetecilerle bir araya geldi.
    Beraberindeki Belediye Başkan yöneticileri ile birlikte gazetecilerle bir araya gelen Başkan Özgökçe, belediye olarak Van Fotoğrafçılar Derneği (VANFOD) ile birlikte "Cennet Vatanım Türkiye" temalı 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması düzenleyeceklerini belirtti.
   Söz konusu yarışmanın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onaylı olduğunu belirten Başkan Özgökçe, yarışmaya seçici kurul üyeleri, ve birinci dereceden yakınları ile Tuşba Belediyesi çalışanları ve VANFOD üyeleri dışında 18 yaş ve üzeri fotoğrafçıların katılabileceğini belirtti.
   Katılımın ücretsiz olduğunu söyleyen Özgökçe, her fotoğrafçının en fazla dört adet sayısal dijital renkli veya siyah beyaz eser ile yarışmaya katılabileceğini dile getirdi.
   Ülkenin, Van'ın ve Tuşba'nın güzelliklerinin söz konusu yarışma ile yeniden gündeme geleceğin söyleyen Başkan Özgökçe, fotoğraf yarışmasının 21 Kasım 2017 tarihinde başlatılacağını, başvuruların 02-06 Nisan 2018 tarihine kadar süreceğini söyleyerek, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Van Fotoğrafçılar Derneği organizasyonunda kurslar düzenlediklerini anlattı.
Van'ın kuruluşunun 100'üncü yılında çok önemli etkinlikler gerçekleştirileceğini vurgulayan Belediye Başkanı Özgökçe, söz konusu yarışmada dereceye girenlere halkın huzurunda ödüllerinin verileceğin duyurdu.
   Amacın ülkedeki güzellikleri yansıtmak olduğunu ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, "Bu cennet vatanımızı bütün dünyaya daha iyi nasıl tanıtabiliriz diye fotoğraf yarışmamızın başlığını 'cennet Vatanım Türkiye' olarak belirledik. Burada Türkiye'nin her tarından bu yıl daha fazla katılımcıyla fotoğraf yarışmamızı tamamlamayı hedefliyoruz. Yarışma sonucunda birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL, mansiyon ödülü  olarak 500 TL, Tuşba Belediyesi özel ödülü olarak 500 TL ve 20 adet sergileme ödülüne 150 TL ile ödül verilecek" dedi.
   Seçici kurulun değerlendirmesinin 7 Nisan 2018 günü yapılacağını belirten Özgökçe, sonuçların da 9 Kasım 2018 tarihinde yapılacağını duyurdu.